IZLOŽBA PASA: Na Zametu preregulacija prometa, stiže 1000 izlagača sa svojim ljubimcima!

U subotu i nedjelju, 24. i 25. veljače 2018. godine, od 10 do 18 sati, u dvorani Centra Zamet održat će se Međunarodna izložba pasa CACIB Rijeka koja će u dva izložbena dana okupiti oko 1000 izlagača iz cijele Europe te oko 1650 pasa svih pasmina.

Za održavanja manifestacije, od petka, 23. veljače od 19 sati do nedjelje, 25. veljače u 24.00 sata na snazi će biti privremena regulacija prometa tijekom koje će prometnice u ulicama Bože Vidasa, Ivana Zavidića i Ante Pilepića postati jednosmjerne i promet će se odvijati smjerom od Ulice Bože Vidasa prema Marčeljevoj dragi.

Isto tako, u subotu, 24. veljače 2018. godine bit će ukinuta i autobusna linija 2A.

Međunarodna izložba pasa CACIB 2018. Održat će se u organizaciji Sportskog kinološkog kluba Rijeka i Hrvatskog kinološkog saveza. Program izložbe započinje u 9:30, a posjetitelji će moći razgledati više od tisuću petsto pasa čiji izlagači stižu iz 25 zemalja svijeta.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Grad Rijeka glavni je pokrovitelj izložbe na kojoj će biti predstavljeni primjerci 171 pasmine što je veliko uvećanje u odnosu na lani, a među rijetkim pasminama izdvajaju se majmunski pinčer, jakutska lajka, peruanski bezdlaki pas i još mnogi drugi.

Igor Dokoza, predsjednik SKK Rijeka istaknuo je kako najveći broj izlagača dolazi iz Italije, ali naći će se i vlasnici iz Indije, Japana i Finske te dodao kako će predstavljanje pasa i njihovo ocjenjivanje započeti u subotu u 15 sati, pri čemu će kandidate evaluirati 11 međunarodnih sudaca. Manifestacija traje do nedjelje, a u slučaju lijepog vremena najavljen je i šator na trgu ispred Centra u kojem će biti izložene veće pasmine.

Dok je ulaz za djecu besplatan, odrasli će za ulaznicu morati izdvojiti simboličnih 10 kuna, a prikupljena sredstva će se uručiti Udruzi „Društvo za istraživanje i potporu“ koja se bavi mladima s poremećajima u ponašanju. Dokoza je napomenuo i kako je organizator u suradnji s Gradom izradio brošuru „Budi odgovoran vlasnik psa!“ s ciljem podizanja svijesti o načinu postupanja i držanju kućnih ljubimaca, a koja će biti dostupna svim posjetiteljima.

Program Međunarodne izložbe pasa u Centru Zamet dostupan je na web stranici Hrvatskog kinološkog saveza.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari