EVO DETALJA

Izrađen je godišnji plan raspisivanja natječaja Grada Rijeke za financiranje programa i projekata udruga

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Ured Grada izradio je Godišnji plan raspisivanja javnih natječaja za dodjelu financijskih sredstava udrugama za 2023. godinu u kojem su objedinjeni podaci dobiveni od nadležnih odjela Grada Rijeke koji provode javne natječaje za financiranje programa i projekata udruga u okviru svojih djelokruga rada.

Godišnjim planom raspisivanja javnih natječaja za dodjelu financijskih sredstava udrugama za 2023. godini, predviđena je ukupna vrijednost natječaja, okvirni broj planiranih ugovora, raspon sredstava namijenjenih financiranju pojedinog programa ili projekta, planirano vrijeme objave kao i vrijeme na koje se ostvaruje financijska podrška.

Uredbom o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge (Narodne novine broj <a href=”https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2015_03_26_546.html”>26/15</a> i <a href=”https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2021_04_37_759.html”>37/21</a>) i Pravilnikom o financiranju programa i projekata iz proračuna Grada Rijeke („Službene novine Grada Rijeke“ broj <a href=”https://sn.rijeka.hr/2018/12/pravilnik-o-financiranju-programa-i-projekata-iz-proracuna-grada-rijeke/”>15/18</a>) predviđena je obveza donošenja godišnjeg plana raspisivanja natječaja za financiranje programa i projekata od strane jedinica lokalne i područne samouprave.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari