ZADARSKA REGATA

Izuzetno uspješan vikend iza mladih jedriličara kostrenskog “Galeba”

Mladi jedriličari kostrenskog Jedriličarskog kluba Galeb osvojili su najsjajnija odličja na zadarskoj regati Kup Vitrenjaka te Mićoj regati u Malinskoj.

U klasi Optimist na zadarskoj regati Kup Vitrenjaka, koja se održala od 24. do 26. svibnja, jedriličari kostrenskog “Galeba” osvojili su tri prva mjesta.

Po laganom vjetru promjenjiva smjera najbolje su se snašli Kostrenjani i u konačnici nadjačali konkurenciju u kojoj je bilo 77 jedriličara iz Hrvatske. U konkurenciji dječaka do 12 godina pobjednik je Albert Lebinac, a u konkurenciji djevojčica do 12 godina srebrnu medalju je osvojila Ana Perušić iz JK Galeb Kostrena .

U ukupnom plasmanu pobjednik je Matteo Matković, srebrnu medalju osvojio je Vito Škufca, a brončanu Juraj Lencović, sve jedriličari kostrenskog “Galeba”.

Ostali rezultati članova JK Galeb su: 11. mjesto Laura Batelić; 13. mjesto Albert Lebinac; 18. mjesto Ema Grabar; 30. mjesto Gašpar Šimić; 34. mjesto Noel Matković; 37. mjesto Martin Mesić; 39. mjesto Leon Matković; 49. mjesto Ana Perušić.

Kup Vitrenjaka je bila treća od četiri izborne regate za odabir sastava reprezentacije za nastupe na europskom prvenstvu u talijanskom gradu Marina di Carrara te nastup na svjetskom prvenstvu u Buenos Airesu. Posljednja četvrta izborna regata održat će se od 31. svibnja do 02. lipnja u Šibeniku.

Izuzetno uspješan vikend iza mladih jedriličara kostrenskog “Galeba”
Izuzetno uspješan vikend iza mladih jedriličara kostrenskog “Galeba”
Izuzetno uspješan vikend iza mladih jedriličara kostrenskog “Galeba”

Niko Mikuličić pobjednik Miće regate u Malinskoj

U Malinskoj je protekli vikend održana tradicionalna Mića regata za klase Optimist i Ilca4. U subotu zbog pomanjkanja vjetra nije održan niti jedan plov, dok su u nedjelju po burici održana tri plova. U klasi Optimist nastupilo je 29 jedriličarki i jedriličara .

U ukupnom plasmanu pobjednik je Niko Mikuličić iz JK Galeb Kostrena, drugo mjesto osvojila je Marta Hrabrić iz JK Vihor Baška dok je traći David Sobot iz JK Opatija.

U klasi Ilca4 nastupilo je 15 jedriličara. Pobjednik je Niko Katunar iz JD Val Crikvenica, drugi  je Maro Bratonja iz JK Opatija, a treći Niko Braut iz JK Punat. Četvrto i peto mjesto pripalo je Siniši Splait te Ninu Gerdević iz JK Galeb Kostrena.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari