Izvješće Energa prihvaćeno s 19 glasova – PROTIV su bili Lista za Rijeku, HDZ, HSP AS, HL, AM, PGS i HNS!

> Potpuni raspad riječkih Laburista! Troje od 5 vijećnika napustilo stranku…

> EX Laburisti “pogurali” izvješće gradonačelnika Obersnela

Energo ponovno spašavali bivši Laburisti

Pojašnjavajući Izvješća o poslovanju gradskih komunalnih i trgovačkih društava za 2014. godinu. Gradonačelnik Vojko Obersnel je ponovio kako je samo TD Energo poslovalo s gubitkom, kako je rekao iz već poznatih razloga. Ukupna imovina svih društava znatno je povećana, dok je u razne komunalne zahvate investirano preko 150 milijuna kuna. „S obzirom na utjecaj koji gradska komunalna i trgovačka društva imaju na komunalni standard građana, možemo biti zadovoljni rezultatima poslovanja u 2014.g. – dodao je Obersnel.

Izuzetak je dakako TD Energo, koji se našao na udaru kritika svih oporbenih stranaka, ali i vladajućeg HNS-a. Nakon provedene rasprave, izvješća su usvojena s 19 glasova, dok su “protiv” glasali vijećnici Liste za Rijeku, HDZ-a, HSP AS-a, Laburista, Akcije mladih, PGS-a i HNS-a.
Gradonačelnik Obersnel je zaključio kako će se odlukama Skupština društava, ostvarena dobit rasporediti za pokriće gubitka prethodnih razdoblja ili za zadržanu dobit. Revizorske tvrtke koje su obavile reviziju temeljnih financijskih izvješća za 2014.g. dale su na sva izvješća pozitivno mišljenje vezano za istinito i objektivno prikazivanje u svim materijalno značajnim odrednicama financijskog položaja društva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari