LIDER ZDRAVSTVENOG TURIZMA Thalasso Wellness Centar Opatija obilježio 10 godina postojanja

U prostoru Thalasso wellness centra Opatija održano je svečano obilježavanje 10. godišnjice osnutka Thalasso wellness centra Opatija.

Thalasso Wellness centar prvi je medicinski wellness u Hrvatskoj koji pruža sveobuhvatnu medicinsku njegu i wellness te konvecionalne i dopunske terapije i tretmane thalassotherapiom. Njegovo osnivanje, izgradnja i puštanje u rad modernog Wellness centra u drugoj polovini 2005. godine, jedan je od najznačajnijih događaja hrvatskog zdravstvenog turizma ovog desetljeća.

Sadržaji planirani u Thalasso Wellness centru u potpunosti su komplementirani sadašnjim medicinskim uslugama Thalassotherapie predstavljajući potpuno novu specifičnu granu wellnessa – medicinski wellness.

U prigodnom programu uzvanicima su se obratiti ministar zdravlja Siniša Varga, župan Zlatko Komadina, gradonačelnik Ivo Dujmić i ravnatelj Thalassotherapie Opatija Viktor Peršić te voditeljica Thalasso wellness centra Opatija Sandra Martinčić.

Svečanosti su prisustvovati i gradonačelnici i načelnici jedinica lokalne samouprave Primorsko-goranske županije, predstavnici Sveučilišta u Rijeci, kulturnih i obrazovnih institucija, PU primorsko-goranske, Ureda državne uprave, ravnatelji zdravstvenih i turističkih institucija, trgovačkih društava, saborski zastupnici s područja Primorsko-goranske županije kao i mnogi drugi gosti.

Ministar Varga istaknuo je kako je Thallassotherapia Opatija mjesto gdje je vizionarstvo pokazalo plodove. U budućnosti zdravstveni turizam, dodao je ministar, može biti u suradnji s ministarstvima zdravlja i turizma temelj za gospodarski uzlet Republike Hrvatske.

Župan Zlatko Komadina rekao je kako je Thallasotherapia Opatija bila, jest i ostat će u budućnosti kamen temeljac zdravstvenog turizma ne samo Primorsko-goranske županije nego i Hrvatske.

“Imala je svoje razvojne faze, ali je prva prepoznala potrebu prilagođavanja tržištu i neovisnosti samo o redovnom zdravstvenom sustavu Republike Hrvatske. Isto tako sa ulaganjima i podizanjem kvalitete usluge stekli su se uvjeti za bolje ugovore sa Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje ali i za prihode sa domaćeg i inozemnog tržišta i drugih inozemnih osiguravajućih kuća. Rizik je bio krenuti u ovakva ozbiljna ulaganja, ali imali smo jamstvo kvalitete ljudi koji su ovdje zaposleni da će se uspjeti vraćati krediti, a dio je bespovratno proračunski financirala i Primorsko-goranske županija. Tu je uloženo preko 100 milijuna kuna od čega 50 u wellness. Prije toga temeljito su rekonstruirane kotlovnica, kuhinja i dio paviljona, a iza ovog welnessa kompletno je uređena nova kardiologija sa kompletnim uređajima tako da je to onda bio temelj za novi kvalitetni dodatni i zdravstveni kadar. To je cijeli mozaik priče tako da su danas oni stup oko kojeg se okupljaju privatne zdravstvene ustanove i KBC u smislu prepoznavanja ponude prema svijetu i jedinstven je proizvod koji daje uslugu i u zdravstvu i turizmu“, rekao je Komadina.

Ravnatelj Thalasso Wellness Centra Opatija Viktor Peršić rekao je kako je imperativ biti ispred trenda, a ne u trendu, te je najavio buduće projekte kao što su suradnja s vrhunskim kineskim liječnicima te pružanje usluge medicinske estetike.

Thalasso wellness centar Opatija u sklopu Thalassotherapie pokretač je rada na bazi cjelogodišnjeg poslovanja kroz zdravstveni odnosno medicinski turizam. Marketinške aktivnosti usmjerene su, prije svega, prema izgradnji imidža centra izvrsnosti medicinskog wellnessa s educiranim i stručnim kadrom, a sama promocija proizvoda zdravstvenog turizma ima za cilj etablirati imidž Thalassotherapie Opatija i Thalasso wellness centra kao zdravstvenog i znanstvenog brenda i lidera zdravstvenog turizma Opatije, Kvarnera i Hrvatske. (pgž)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari