NA MALOJ RIJEČKOJ KAVI

Jan Bolić: Želim upoznati novog riječkog gradonačelnika

Kandidat za riječkog gradonačelnika Marko Filipović susreo se s Janom Bolićem, mladim riječkim autorom koji boluje od spinalne atrofije, a iza kojeg je već pet izdanih knjiga

Napisao je svaku s jednim prstom, tipkajući na mobitelu, a dvije je ovom prilikom poklonio Filipoviću – Težinu stvarnosti i Život koji želiš živjeti.

– Morao sam upoznati novog gradonačelnika, rekao je Jan koji je dobro upućen u sva zbivanja u gradu. Prilično je siguran u pobjedu kandidata kojeg je poželio upoznati uživo – a Marko Filipović je, kaže Bolić, opravdao očekivanja.

Na jednoj maloj riječkoj kavi razgovaralo se o knjigama.

Doznali smo da se radnja novog Bolićevog kriminalističkog romana u nastajanju odvija upravo u Rijeci, a dotaknuo se dvojac i Kantride, kao omiljenog riječkog kvarta u kojem oboje žive.

Tema susreta bila je i prilagođenosti kulturnih ustanova osobama s invaliditetom, jer Bolić je upravo tamo čest gost.

– Volio bih da se prilikom gradnje zaista vodi računa o prilagođenosti, da se stvari odrade kako treba, rekao je riječki autor.

Tako se kod novih objekata – Dječje kuće i Palače šećerane napravilo sve kako bi se omogućio olakšan ulaz u invalidskim kolicima.

Prostor Muzeja moderne i suvremene umjetnosti još čeka drugu fazu radova koja će i ovaj izložbeni prostor učiniti pristupačnim osobama s invaliditetom, potvrdio je Filipović čiji program podrazumijeva pojačanju brigu o najranjivijim skupinama stanovništva, što obuhvaća i bolju prilagođenost grada i ustanova u sportu, kulturi… osobama s invaliditetom, s ciljem lakše mobilnosti.

Filipović je naglasio da Grad Rijeka kontinuirano provodi niz aktivnosti, poput izrade upuštenih rubnjaka i prilaznih rampi stambenim zgradama, povećava se broj parkirališnih mjesta za osobe s invaliditetom, a isto će se, uz pojačani ritam, nastaviti i u budućnosti.

Bolić i Filipović rastali su se uz prijateljsko obećanje da se opet vide uskoro, kada Marko postane novi riječki gradonačelnik!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari