TRENUTNO RADI U KANADI

Jasni Križ dodijeljeno priznanje počasne profesorice Sveučilišta u Rijeci

Foto: Neuro.ulaval.ca/ Pixsell

Na Sveučilištu u Rijeci organiziran je prijem prof. dr. sc. Jasne Križ, počasne profesorice (honoris professor) Sveučilišta u Rijeci. Prof. dr. sc. Jasna Križ trenutno radi na Université Laval Quebec u Kanadi priznanje joj je dodijeljeno odlukom Senat iz listopada 2021. godine.

“Kolegica je već dulje vrijeme prepoznata kao vrsna znanstvenica kroz svoj izuzetan doprinos u istraživanju uloge mikroglije i urođenog imunosnog sustava u poremećajima mozga, posebice u odgovoru na traumu, ishemiju i neurodegeneraciju. Njezin međunarodni ugled i doprinos ogledaju se i u suradnji sa znanstvenicima Sveučilišta u Rijeci, posebno s Medicinskim fakultetom i Odjelom za biotehnologiju koji su i zajednički predložili profesoricu Križ za navedeno priznanja.”, priopćili su sa riječkog Sveučilišta.

U mandatu rektorice prof. dr. sc. Snježane Prijić-Samaržija pokrenuta je dodjela priznanja počasnim profesorima nastavnicima i znanstvenicima iznimnog međunarodnog ugleda koji aktivno surađuju i doprinose aktivnostima Sveučilišta u Rijeci.

Dodjela priznanja počasnim profesorima organizira se u sklopu obilježavanja Dana Sveučilišta u Rijeci, a kako prof. dr. sc. Jasna Križ zbog poslovnih obveza neće moći sudjelovati na organiziranom prijemu, njen posjet Rijeci je iskorišten za razgovor o dosadašnjoj suradnji sa Sveučilištem i oblicima mogućeg produbljivanja suradnje.

Prof. dr. sc. Križ je sugovornicima tijekom razgovora iznijela više primjera dobrih praksi i postignuća koja se temelje na njenom višegodišnjem radu u Kanadi. Uz rektoricu, prof. dr. sc. Jasnu Križ primio je prorektor za strateške projekte prof. dr. sc. Saša Zelenika, dekan Medicinskog fakulteta u Rijeci izv. prof. dr. sc. Goran Hauser, pročelnica Odjela za biotehnologiju prof. dr. sc. Miranda Mladinić Pejatović, prof. dr. sc. Jasenka Mršić Pelčić i izv. prof. dr. sc. Ivana Munitić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari