POZIVAJU SE SVI NA OBILJEŽAVANJE

Na Liburniji pripremljen bogat program povodom Tjedna Crvenog križa

Diljem svijeta 8. svibnja obilježava se Svjetski dan Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca u znak počasti Henryju Dunantu, utemeljitelju Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, koji je na taj dan rođen.

Svjetskim danom Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca u Hrvatskoj započinje Tjedan Crvenoga križa koji traje do 15. svibnja. U tom Tjednu društva Crvenoga križa diljem Hrvatske provode brojne aktivnosti kako bi se građani upoznali s djelovanjem Hrvatskog Crvenog križa. Nakon pandemije COVID-19, i GDCK Opatija ove godine s veseljem poziva građane na druženje s članovima i volonterima GDCK Opatija tijekom održavanja aktivnosti na području Liburnije.

Od ponedjeljka, 9. 5. 2022. do subote, 14. 5. 2022. svakodnevno smo negdje na području naše Liburnije. Zainteresiranim građanima naši djelatnici, članovi i volonteri mjerit će krvni tlak i šećer u krvi, dijeliti edukativne i informativne materijale, a priredili smo i nekoliko dodatnih sadržaja, pa tako uz udrugu Žmergo, koja organizira program „Fermaj i feštaj“ za mlade, obilježite ćemo s našim mladima iz Kluba mladih GDCKO Europski dan mladih 9. svibnja 2022. U Klubu 60+ GDCK Opatija sve zainteresirane građane čeka zanimljivo zdravstveno predavanje prof. dr. sc. Ive Sorta Bilajac Turina iz NZJZ PGŽ.

Nakon „Corona pauze“ opet se organizira 14. po redu opatijska olimpijada umirovljenika u suradnji s našim izuzetno kreativnim KŠR „Gorovo“ i NZJZ PGŽ, koja će se održati u četvrtak 12. svibnja, ispred sportske dvorane „Marino Cvetković“ s početkom u 9.30 sati. Pod motom „Mi vidimo ljude“ ove godine solidarni smo s raseljenim stanovništvo zbog ukrajinske krize pa za sve, koji su privremeni stanovnici Liburnije, organizirat ćemo druženje kroz mnogobrojne radionice za obitelji gdje će nam se uz naš Klub mladih i naš Klub 60+ pridružiti udruge DND Matulji, Kulturni front, Foliot i Žmergo. Druženje će se održati u prelijepom ambijentu Amerikanskih vrtova u petka, 13. svibnja u popodnevnim satima. Zahvaljujemo svim volonterima, darivateljima krvi, članovima, donatorima, udrugama, poslovnim subjektima i svima koji pružaju podršku humanitarnom djelovanju Crvenog križa u RH i na našoj Liburniji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari