JAVNA TRIBINA: Zašto je zbrinjavanje otpada prvorazredni ekološki i ekonomski problem u Hrvatskoj?

Foto: Ilustracija

Kako je otok Krk uspio riješiti taj veliki problem? O tome na tribini govore Vjeran Piršić iz udruge Eko Kvarner i moderator rasprave Hrvoje Štefan (Radnička fronta)

Na javnoj tribini o zbrinjavanju otpada u srijedu 8. studenog u knjižari Ribook (Janeza Trdine 9a) s početkom u 19 sati govorit će Vjeran Piršić iz udruge Eko Kvarner te moderator rasprave Hrvoje Štefan (Radnička fronta).

U kontekstu drastičnog poskupljenja usluga riječkog komunalnog društva Čistoća građani će na tribini moći saznati koje su ključne pretpostavke da se problematici zbrinjavanja otpada pristupi ekološki odgovornije i ekonomski racionalnije nego do sada.

Zbrinjavanje komunalnog otpada vrlo je ozbiljan ekonomski i ekološki problem kojem se u Republici Hrvatskoj do sada nije pristupilo na adekvatan način. Na tribini će Vjeran Piršić iz udruge Eko Kvarner s Krka pojasniti koji su ključni aspekti problematike zbrinjavanja otpada te predstaviti kako su na otoku Krku primjenili novi model zbrinjavanja otpada, model koji bi mogao biti pozitivan primjer i za ostatak Hrvatske.

U razgovoru će se nastojati razmotriti pitanja poput postojećeg regulativnog okvira zbrinjavanja otpada, direktiva i uvjeta koji dolaze od strane EU, postojećih modela, tehnologija i praksi prikupljanja i zbrinjavanja otpada u RH te razloga zašto oni predstavljaju ozbiljnu ekološku prijetnju i golemi ekonomski trošak. Pokušat će se razmotriti i moguće alternative postojećim modelima zbrinjavanja otpada.

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari