ODOBRAVA MINISTARSTVO

Jedna riječka gimnazija bi od iduće godine mogla imati obrazovni program klasičnog baleta i suvremenog plesa

Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Na redovitoj konferenciji za medije u Primorsko-goranskoj županiji pročelnica UO za obrazovanje Edita Stilin osvrnula se na uvođenje novih programa obrazovanja te provedbu programa cjelodnevne škole u Primorsko-goranskoj županiji.

Što se tiče novih programa obrazovanja u školskoj 2024./2025. godini, Prva hrvatska sušačka gimnazija predlaže dva nova programa, za klasični balet i suvremeni ples, kazala je Stilin.

„Da bi se programi uveli, potrebni su prostorni, kadrovski i materijalni uvjeti. Materijalne i prostorne će osigurati Primorsko-goranska županija, a kadrovske resorno ministarstvo koje u konačnici daje i suglasnost na prijedlog„, rekla je pročelnica i dodala da se suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja očekuje i za program Komercijalist u Srednjoj školi u Delnicama te za glazbene programe za flautu, saksofon, trubu, udaraljke, violu i violončelo u glazbenom odjelu OŠ Milana Brozovića Kastav.

Primorsko-goranska županija će do zakonskog roka, 30. listopada, nove obrazovne programe predložiti resornom ministarstvu, a budu li odobreni, programi će započeti s provedbom u novoj školskoj 2024./2025. godini, zaključuje Stilin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari