JEDNIM KLIKOM DO POSLOVNIH PROSTORA! Riječki HNS predlaže uspostavu online baze podataka o svim poslovnim prostorima

Cilj ove inicijative je da svi podaci vezani za sve gradske poslovne prostore budu dostupni putem Interneta u svakom trenutku, bez potrebe za papirima i bez gubitka vremena

HNS Rijeka danas je predstavio inicijativu za uspostavu javno dostupne online baze podataka o svim poslovnim prostorima Grada Rijeke. Inicijativu su na konferenciji za medije predstavili Juraj Bukša, predsjednik HNS-a Rijeka i Miroslav Matešić, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke.

matešić bukša

Juraj Bukša uvodno je napomenuo kako su aktivisti riječkog HNS-a u svakodnevnoj komunikaciji s riječkim poduzetnicima saznali mnogo o tome što poduzetnici smatraju važnim za njihov rad, što bi željeli promijentii ili pak poboljšati kako bi im se olakšalo poslovanje.

Upravo na zahtjev grupe poduzetnika HNS Rijeka pokreće inicijativu za stvaranje javno dostupne online baze podataka o svim poslovnim prostorima Grada Rijeke.

„Nakon što je prijedlog ove inicijative poslan riječkim poduzetnicima, njih više od 250 odgovorilo je pozitivno iskazujući podršku prijedlogu uz dodatak niza specifičnih a korisnih dodataka prijedlogu koji su potom uključeni u prijedlog projekta“, naglasio je Juraj Bukša.

Koliko je ova tema važna dovoljno govori informacija iz Zavoda za informatičku djelatnost Grada Rijeke koji je potvrdio kako su upravo vijesti vezane za poslovne prostore daleko načitanije na mrežnim sranicama Grada Rijeke www.rijeka.hr.

(S druge strane, kada u cilju širenja tih građanima korisnih informacija iste preuzme i portal Riječanin (www.rijecanin.rtl.hr), poput recimo natječaja za dodjelu gradskih poslovnih prostora, moramo istaknuti da su te informacije među najzanimljivijima za čitatelje, odnosno među najčitanijima, op.a.)

Cilj ove inicijative, istaknuli su iz HNS-a Rijeka, je da svi podaci vezani za sve gradske poslovne prostore budu dostupni preko Interneta u svakom trenutku, bez ikakve papirologije i suvišnog gubitka vremena u potrazi za „papirnatim“ informacijama.

Ova javno dostupna baza podataka, istaknuli su riječki HNS-ovci, trebala bi sadržavati sve najvažnije podatke koji bi poduzetnicima olakšali donošenje odluka o tome je li im prikladan neki gradski poslovni prostor, i mogu li ga uzeti u najam.

To su:
– lokacija poslovnog prostora,
– nacrt/tlocrt prostora,
– detaljni opis prostora s fotografijama,
– namjene poslovnog prostora (kako bi potencijalni najmoprimci mogli na vrijeme zatražiti prenamjenu prostora),
– početna cijena zakupnine (ovisno o zoni prostora),
– stanje prostora (procjena ulaganja i slično),
– potrebna dokumentacija za pristup licitaciji,
– planirane licitacije (vremenski raspored i sl.) te
– sve ostale bitne informacije (kontakti i sl.).

Danas kada poduzetnik traži gradski poslovni prostor, teško može znati što točno ima na raspolaganju.

„Ovom inicijativom svi poslovni prostori kao i podaci o njima postaju dostupni svakom poduzetniku u svakom trenutku bez ikakve zapreke“, istaknuo je predsjednik riječkog HNS-a Juraj Bukša.

Miroslav Matešić dodao je kako je ovo doprinos HNS-a Rijeka poboljšanju poslovne klime u gradu. Naglasio kako sadašnji sustav oglašavanja poslovnih prostora nije loš, no definitivno je zastario i treba ga unaprijediti: „Pogotovo kada se zna da je to i želja velikog broja poduzetnika i obrtnika koji rade u našem gradu“, zaključio je Matešić.

Na novinarsko pitanje kada smatra da bi ova inicijativa mogla zaživjeti, Matešić je odgovorio da to očekuje u nekoliko sljedećih mjeseci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari