U UTORAK NA ZAMETU: Sajam mogućnosti za učenike četvrtih razreda riječkih osnovnih škola i njihove roditelje

Na Sajmu će, uz prigodni zabavni program, više od 20 sportskih, kulturno-umjetničkih, tehničkih i drugih udruga predstaviti svoje programe kroz demonstracije svojih aktivnosti

Šesti po redu “Sajam mogućnosti 2016.” održat će se u utorak 10. svibnja od 9 do 12 sati u dvorani Centra Zamet. Program je namijenjen učenicima četvrtih razreda riječkih osnovnih škola i njihovim roditeljima. Cilj Sajma je upoznavanje učenika s policijskim djelatnicima i različitim izvanškolskim sadržajima kako bi sami mogli odabrati određenu aktivnost kojom bi se bavili u slobodno vrijeme.

Foto: Grad Rijeka
Foto: Grad Rijeka

O manifestaciji su na konferenciji za medije u Informativnom centru Grada Rijeke govorile Ankica Perhat, pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke i Silvana Šimunić, voditeljica Odjela prevencije u Uredu načelnika Policijske uprave primorsko-goranske, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

Sajam mogućnosti u organizaciji Policijske uprave primorsko-goranske održava se s ciljem sprečavanja eventualnog kriminaliteta i upoznavanja učenika s različitim izvanškolskim sadržajima kako bi sami mogli odabrati određenu aktivnost kojom bi se bavili u slobodno vrijeme.

Na Sajmu će, uz prigodni zabavni program, više od 20 različitih sportskih, kulturno-umjetničkih, tehničkih i drugih udruga, predstaviti svoje programe kroz promidžbene materijale i demonstracije svojih aktivnosti, rekla je Silvana Šimunić.

Prema riječima pročelnice Ankice Perhat, ove se godine planira napraviti i evaluacija projekta, a radit će je Zavod za psihologiju pri Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Ankete su pokazale da je projekt među učenicima i roditeljima pozitivno prihvaćen, kao i da djeca itekako dobro razlučuju što je dozvoljeno a što nije te svoje dojmove prenose i drugima.

Ispred Centra Zamet bit će moguće razgledati policijska vozila i opremu, tako da je i jedan od ciljeva manifestacije i približavanje policije djeci i njihovo prihvaćanje kao prijatelja pomagača u određenim prilikama. Osim toga, djeca će se upoznati i s radom policijskog psa.

Sajam mogućnosti je druga komponenta programa pod nazivom “Zajedno više možemo” koji Grad Rijeka, Ministarstvo unutarnjih poslova i Policijska uprava primorsko-goranska Rijeka provode već šestu godinu za redom.

“Zajedno više možemo” je program primarne prevencije zlouporabe opojnih droga i drugih sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i drugih oblika rizičnog ponašanja, a namijenjen je učenicima 4., 5. i 6. razreda osnovnih škola. Program čija je provedba započela 2010. godine se sastoji od sljedećih komponenti: Mogu ako hoću 1, Sajam mogućnosti, Prevencija i alternativa 1, Prevencija i alternativa 2 te Mogu ako hoću 2.

Za provedbu “Sajma mogućnosti” Grad Rijeka je i ove godine osigurao 30 tisuća kuna od čega će najveći dio sredstava biti izdvojen za prijevoz učenika autobusima, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

HODOGRAM PROGRAMA:

do 9,00 sati: postavljanje štandova i razglasa, te organizirani dolazak učenika i izlagača
9,00 sati: pozdravljanje sudionika i posjetitelja Sajma od strane predstavnika Grada Rijeke i Policijske uprave Primorsko-goranske , te otvaranje Sajma mogućnosti
9,20 sati: nastup dječjih zborova “Mali Riječani” i “Morčići”
9,28 sati: nastup Taekwondoe kluba „Velebit”
9,38 sati: nastup Prvih riječkih mažoretkinja
9,45 sati: potezanje konopa i podjela medalja i nagrada
10,00 sati: nastup Plesne udruge „Ri Dance” Rijeka
10,06 sati: Kendo klub „Rijeka”
10,13 sati: Flash dance unit
10,20 sati: natjecanje u skakanju u vrećama i podjela medalja i nagrada
10,40 sati: prezentacija rada policijskog psa
10,50 sati: nastup Gimnastičkog kluba „Rijeka” 11,00 – Flash dance unit
11,08 sati: natjecanje u trci „kariola” i podjela medalja i nagrada – 1O škola 11,28 – nastup „Chikaz”, društva sportske rekreacije Zumba Rijeka 11,35 – nastup Ri run
11,45 sati: prezentacija rada policijskog psa
11,52 sati: izvlačenje dobitnika igre „Pronađi me”
12,00 sati: završetak Sajma

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari