Jelačićev trg pretvara se u Balthazargrad: Dođite se fotografirati!

Foto: Ilustracija (Karlo Dabo)

Profesor Balthazar želio je svu djecu povesti na izlet u svoj fantastični Balthazargrad, ali nije znao kako. Dugo je mislio, mislio, mislio i – sjetio se!

Kao jedan od popratnih programa 24. Dječje karnevalske povorke koja će se u Rijeci održati ove subote, 8. veljače, na Jelačićevom trgu u vremenu od 11 do 18 sati bit će postavljena Balthazargradska instalacija, odnosno photopoint inspiriran profesorom Balthazarom na kojem će se svi zainteresirani moći fotografirati.

Na taj se način programski pravac Dječja kuća Europske prijestolnice kulture uključuje u jedno od najvažnijih karnevalskih događanja u Rijeci. Tema profesora Balthazara provlačit će se tijekom godine kroz nekoliko programa Dječje kuće, stoga se ova instalacija savršeno uklopila.

Autorice instalacije su studentice Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci Ivana Babić i Nikolina Janjić, koje su ujedno i volonterke projekta Europske prijestolnice kulture.

Svi koji to žele moći će se sami fotografirati u Balthazargradu i na taj način kući ponijeti lijepe uspomene iz Rijeke, a na info punktu koji će se nalaziti odmah pored instalacije bit će i vrijedni volonteri Rijeke 2020 Europske prijestolnice kulture, pa će se svi zainteresirani moći i sami prijaviti za volontiranje u projektu.

Želja je ovom instalacijom podsjetiti kako je upravo Rijeka, svojim izgledom i atmosferom, poslužila kao inspiracija za Balthazargrad. Također, ovim pozitivnim primjerom angažmana želi se pokazati na koje sve načine volonteri mogu sudjelovati u programu Europske prijestolnice kulture.

Tijekom 2020. godine u sklopu programskog pravca Dječja kuća otvorit će se velika izložba posvećena profesoru Balthazaru, Rijeka će dobiti i Balthazargradsko kupalište i igralište, stari brod Uragan smješten na Molo longu postat će dječje igralište, a kroz program Gostujući profesor, Balthazar će posjetiti razne riječke kvartove.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari