Hommage Predragu Luciću: Gimnazijalci organiziraju predavanje Borisa Dežulovića

FOTO: Facebook/Val Publising House

Prva riječka hrvatska gimnazija i Naklada Val organizatori su gostovanja poznatog književnika, kolumnista i feralovca Borisa Dežulovića u petak 21. veljače 2020. u 13,30 sati u RiHub-u u Rijeci.

Susret će se održati u sklopu gimnazijskog Književnog programa Rijeka riječi i s njim povezanog izbornog predmeta Kreativno čitanje i pisanje za učenike trećih i četvrtih razreda koji vode profesorice Helena de Karina i Sandra Vidović, a financijski podržava Grad Rijeka.

U sklopu toga programa učenici se bave recentnom hrvatskom književnom produkcijom, a između ostaloga prvi su srednjoškolci u Hrvatskoj koji proučavaju Predraga Lucića i značaj njegova satiričnog književnog opusa za društvo.

Susret s Borisom Dežulovićem učenici su zamislili kao svojevrsni je hommage Luciću tijekom kojega će Dežulović približiti gimnazijalcima djelovanje svog preminulog prijatelja, govoriti o Feral Tribuneu i važnosti satire za zdravlje društva.

Ulaz na ovo događanje je slobodan.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja