Jeste li je vidjeli? U Rijeci viđena žena nestala iz Klinike za psihijatriju Vrapče

Nesretna je žena bila odjevena u tamnoplavu trenirku i svijetlu majicu kada je posljednji put viđena

Željka Mendek (53) nestala je u petak iz psihijatrijske bolnice Vrapče. Putem Facebooka, poznanici mole za pomoć kako bi pronašli nesretnu ženu. Navodno je viđena u Rijeci, javila nam je danas poslijepodne autorica apela objavljenog na najvećoj društvenoj mreži!

Objavu prenosimo u cijelosti:

Gospođa je zadnje dvije godine pacijentica Vrapča. U te dvije godine je promijenila više odijela kao i terapija. Njena dijagnoza je paranoidna shizofrenija.

Priča kreće tako da je Ž.M. zadnja dva puta nestala iz psihijatrijske bolnice Vrapče bez nadzora medicinskog osoblja.

Naime, pacijenti s vremena na vrijeme imaju radne terapije kao i šetnje u krugu bolnice što podrazumijeva da bi trebale biti i pod prismotrom, što se u ta dva puta nije dogodilo s obzirom da je Ž.M. nestala.

Zadnji njen nestanak sa radne terapije je bio u petak, 5.7.2019. godine u jutarnjim satima.

Bolnica nije obavijestila njezinu kćer, Ivonu Mendek, s kojom je najviše u kontaktu kao ni ostale članove obitelji.

Jedino ispravno što su napravil jest da su kontaktirali policijsku postaju i od tada se smatra nestalom, na njihovom portalu nestali.hr.

S obzirom da je kćer u inozemstvu i u više navrata je morala dolaziti u Zagreb zbog maminog slučaja, ovaj put je odlučila ići do kraja zbog neodgovornosti jedne visokopozicionirane bolnice i to ne samo zbog vlastite majke nego zbog svih ljudi koji su doživjeli slične nepravilnosti i nepravde.

Voljele bismo da je to jedini propust našeg zdravstvenog sustava, no oni su si dozvolili da gospođu Ž.M. otpuste iz bolnice pod izjavom: “Ne možemo imati u registru pacijenta koji nije fizički prisutan”.

Ž.M. je psihički nestabilna i ima kontinuirane psihotične misli, paranoične iluzije, obično praćene halucinacijama slušne vrste i perceptivne poremećaje.

Vrlo je bitno naglasiti da nije opasna za okolinu nego je samo izgubljena i plaha.
Danas je već treći dan kako je nestala i policija nema nikakvih informacija, za sada.

Stoga, apeliramo na sve građane da prvenstveno dijele ovu objavu, a posebno na građane Zagreba da se jave policijskoj postaji Črnomerec ukoliko vide gospođu Mendek.

Nemojte je se bojati ili imati predrasude upravo zbog toga što je život nepredvidiv i mogućnost da nam se desi neka psihička bolest je uvijek prisutna.

Ukoliko objava dođe do nekih medija, molimo Vas da nas prije svega kontaktirate bez prethodnog zloupotrebljavanja objave“, napisano je u statusu koji se širi fejsom.

Nesretna je žena bila odjevena u tamnoplavu trenirku i svijetlu majicu kada je posljednji put viđena.

Inače, za Željkom Mendek se tragalo i u travnju. No, srećom ubrzo je pronađena na utobusnom kolodvoru u Beču.
Sanja Petrović
Foto: Nestali.hr/Facebook

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari