NA POLA SATA OD MORA

Video | JESTE LI ZNALI? U ovoj bajkovitoj šumi u Lokvama snimala se i reklama za Adidas. A led iz špilje ljeti su koristili slastičari!

Na pola ure od mora i Rijeke je divljina i osvježenje. Više pogledajte u videu!

Mala goranska općina Lokve, poznata po seriji Kapelski kresovi i iznimnim prirodnim ljepotama, proslavila je 30 obljetnicu.

Park šuma Golubinjak, koja se nalazi u općini Lokve, postala je vodeća domaća atrakcija za profesionalne penjače po stijenama, kojih zbog ljeti ugodnih temperatura ima sve više. Otamo se uživo u RTL-u Danas javio reporter Boris Mišević koji otkriva da je tamo tijekom dana bilo ugodnih 20 stupnjeva Celzijusovih. Kad ide večer čak je i prohladno za one koji nose i duge rukave.

Bajkovito je to mjesto u kojem je u špiljama svega oko 6 stupnjeva i to tijekom cijele godine.

Razgovarao je s direktorom Lokvarke Ivicom Gržanićem o tome što sve turistima i posjetiteljima nude: ‘Ljudi ovdje šeću stazama, kraljica je to šume i simbol opstojnosti i goranskog čovjeka. Stara je 250 godina, visoka je 42 metra. Tu je medvjeđi brlog, spomen ploča kralju Tomislava, amfiteatar, Golubinja spilja, Paklena vrata i na kraju Ledena spilja. Sve to u radijusu šetnje od dva kilometra, dovoljno da se čovjek odmori i umori’.

Otkrio je i da je to mnogima omiljena kulisa za snimanje filma, pa Gržanić otkriva da su tu Amerikanci snimili i reklamu za kruh, Adidas svoju reklamu, a da postoji i interes da se tu snime scene s početka života o svemu.

A o Ledenoj špilji otkrio je da se nekad snijeg pokrivao u njoj granama pa bi ljeti djeca nosila led u Lokve i ljeti za potrebe slastičara, piše RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari