25. I 26. KOLOVOZA

‘Zagorci u Rijeci kao doma!’: Ovog petka i subote na Korzu 10. manifestacija ‘100% Zagorsko’. Evo što sve možete očekivati

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

S ciljem promoviranja Zagorja kao poželjne turističke destinacije bogate kulturne baštine, ali i gastronomske ponude, 25. i 26. kolovoza na Korzu će se u organizaciji Krapinsko-zagorske županije održati manifestacija „100% Zagorsko“.

Manifestacija koja će riječki Korzo ispuniti zvukovima, mirisima i okusima Zagorja izvrsno je tijekom godina prihvaćena i kod Riječana i kod zagorskih obrtnika i proizvođača, a prema riječima župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara, Zagorci se u Rijeci već osjećaju kao doma.

Proizvode će ove godine ponuditi 50 izlagača

U sklopu manifestacije svoje će proizvode ove godine ponuditi 50 izlagača, a građani će moći kupiti bučino ulje, med, medenjake, mlince, voće, povrće, suhomesnate proizvode, vina, rakije, likere, sokove, kao i licitare i tradicijske drvene igračke koje se nalaze pod zaštitom UNESCO-a.

Program će na Korzu trajati u petak od 8 do 22 sata i u subotu od 8 do 20 sati, a u znak prijateljstva i uspješne dugogodišnje suradnje i povodom jubilarne desete manifestacije, župan Kolar će u petak tijekom obilaska manifestacije zajedno s riječkim gradonačelnikom Markom Filipovićem djeci na Korzu podijeliti 300 tradicijskih drvenih igračaka.

Osim što manifestacija svake godine izazove veliki interes Riječana koji vole zagorske proizvode, župan Kolar je pojasnio kako je suradnja tijekom posljednjih 10 godina poprimila i puno šire okvire.

„Tri godine zaredom organizirali smo susrete članove Gospodarske i Obrtničke komore grada Rijeke i Primorsko-goranske i Krapinsko-zagorske županije što je rezultiralo suradnjom nekolicine obrtnika i gospodarstvenika koji su onda zajedničkim snagama svoje proizvode planirali na neko treće tržište. Također, neki su naši proizvođači na području Rijeke odnosno Primorsko-goranske županije otvorili svoje dućane i plasirali svoje proizvode koji nisu bili toliko zastupljeni ili poznati u ovim krajevima, a neki od njih su sa svojim proizvodima postali zastupljeni i u riječkim hotelima“, objasnio je župan Kolar .

Dodao je kako su Riječani Zagorje prepoznali i kao atraktivnu turističku destinaciju, budući da su upravo oni po broju ostvarenih dolazaka i noćenja u Krapinsko-zagorskoj županiji na drugom mjestu.

Uspješna dugogodišnja suradnja

Uspješnu dugogodišnju suradnju i prijateljstvo Grada Rijeke i Krapinsko-zagorske županije istaknuo je i riječki gradonačelnik Marko Filipović rekavši kako je manifestacija 100% Zagorsko polučila 100% uspjeha.

„Tijekom proteklih deset godina surađivali smo na brojnim projektima u sferi kulture i obrazovanja pa tako valja reći kako je Krapinsko-zagorska županija jedna od prvih županija koja je preuzela naš riječki model Građanskog odgoja i obrazovanja na koji smo izuzetno ponosni. Manifestacija „100% Zagorsko“ prilika je poduzetnicima i obrtnicima iz Zagorja da prezentiraju svoje proizvode kao i da se prezentira bogata turističku i kulturna ponuda, a prema dosadašnjem iskustvu Riječani vole ovu manifestaciju i svake je godine posjećuju u velikom broju. Siguran sam da će naše prijateljstvo i suradnja trajati još dugi niz godina i drago mije što se naši prijatelji iz Zagorja uvijek u Rijeci osjećaju dobrodošlo“, rekao je gradonačelnik Filipović.

Kako je najavila voditeljica Ureda Turističke zajednice Krapinsko-zagorsko županije Sanja Škrinjar i ove će godine na manifestaciji nastupiti sastav „Hands&Voice“, tamburaški sastav Črleni lajbeki, a bit će tu i članovi Udruge krapinskih neandertalaca s kojima će se kao i svake godine građani moći fotografirati.

Na Korzu će biti i turistički kutak u kojem će se građani moći informirati o turističkoj i kulturnoj ponudi Krapinsko-zagorske županije, a bit će organizirana i nagradna igra s bogatim nagradama.

„Pozivamo sve Riječane da tijekom sutrašnjeg dana, dakle, 24. kolovoza slušaju lokalne radio postaje jer će moći osvojiti vrijedne nagrade poput boravka i noćenja u objektima u našoj županiji kao i ulaznice za naše muzeje – Muzej Staro selo Kumrovec, Dvorac Veliki Tabor, Galeriju Antuna Augustinčića, Muzej Seljačkih buna i Muzej krapinskih neandertalaca“, rekla je Škrinjar, a na nju se nadovezala i pročelnica Upravnog odjela Krapinsko-zagorske županije za poljoprivredu, gospodarstvo, promet i komunalnu infrastrukturu koja je pozvala Riječane i njihove goste da posjete manifestaciju i pronađu nešto za sebe u bogatoj ponudi zagorskih izlagača.

Podršku manifestaciji kao i dobru suradnju sa Krapinsko-zagorskom županijom ostvaruje i Primorsko-goranska županija, a prema riječima pročelnika Ureda Županije Gorana Petrca ova manifestacija prilika je da se proizvodi zagorskih obrtnika i poduzetnika u još većoj mjeri plasiraju na tržište Primorsko-goranske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari