'KOLEGE SU SUPER PREMA MENI'

Video | Još smo u kratkim rukavima ali cestari su spremni za zimu! Upoznajte vozačicu ralice Ines Prendivoj

Na Kukuljanovu je održana smotra vozila i opreme za potrebe zimske službe i održavanja cesta. Iako smo još u kratkim rukavima, sve je spremno za zimu i zimske uvjete na cestama! Više u video prilogu

Zimska služba spremna je za zimu. Na raspolaganju je 65. Među ukupno 160 djelatnika ističe se vozačica ralice Ines Prendivoj.

“Ja volim ovaj posao, zato ga i radim. Kolege su super prema meni, prihvatili su me.”, kaže vozačica ralice Ines Prendivoj.

Ines je jedina žena među vozačima ralice.

“Od kad sam bila mala volim vozit, bilo ča da se vozi – motor, bilo ča, volim.”, dodaje Ines.

Da su spremni, pokazala je smotra vozila i opreme održana na Kukuljanovu.

“Za ovu sezonu smo pripremili oko 65 vozila opremljenih s plugovima i posipačem. Ta vozila su predviđena i operativnim programima zimskog održavanja tako da u normalnim okolnostima bez nekakvih ekstrema to bi trebalo biti dovoljno za održavanje prohodnosti prometnica.”, kaže Goran Spoja, član Uprave Ceste Rijeka.

Zimska služba tvrtke Ceste Rijeka za vrijeme zimskog perioda brine se o održavanju oko 1.400 kilometara javnih cesta i 600 kilometara nerazvrstanih cesta.

“Prošla zima je bila prosječna do ispodprosječna. Bilo je u par navrata nekakvih padalina, ali bilo je jako puno izmjena iz kiše u hladno. Tako da je s te strane bilo dosta aktivnosti.”, dodaje Goran Spoja.

Pravilnikom o održavanju cesta utvrđeno je da zimsko razdoblje u pravilu traje od 15. studenog tekuće do 15. travnja sljedeće godine, te da se ceste održavaju u skladu s Izvedbenim programom zimske službe, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari