JOŠ TRI DANA: U Centru Zamet veliki humanitarni koncert “I ti možeš uljepšati nečije snove”

Mia Negovetić - jedna od izvođačica na koncertu

Kao središnji događaj 10. obljetnice programa „Pripovjedač/ica priča za laku noć – Tete i barbe pričalice“, Udruga za promicanje dobrobiti djece „Portić“, organizira veliki humanitarni koncert „I ti možeš uljepšati nečije snove“, koji će se održati 24. listopada u Centru Zamet s početkom u 19 sati.

Sredstva prikupljena humanitarnim koncertom bit će donirana Zavodima za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku te neurologiju i dječju psihijatriju, Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka.

Projekt “Tete i barbe pričalice” provodi se od 2009. godine u Dječjoj bolnici na Kantridi i u njemu je do sada sudjelovalo više od 1000 volontera. Projekt su preuzeli i bolnice u Splitu, Puli i Čakovcu u suradnji sa partnerskim udrugama.

„U deset godina projekt se razvijao od početnih 30-tak volontera do sadašnjih čak 80-ak volontera koji nakon trodnevnog seminara započinju svoje volontiranje na odjelima dječje bolnica Kantrida“, kazala je izvršna direktorica Udruge “Portić“ Gordana Šolaja.

„Već 13 godina pratim rad Udruge Portić, potom i razvijanje programa Tete i barbe pričalice, inovativan program kroz koji prolazi nemjerljiv broj volontera i volonterki. Ponosan sam što se rad udruge proširio i na druge gradove u Hrvatskoj. Udruga Portić je iz malog portića prerasla u veliku luku, luku ljubavi, tolerancije i razumijevanja te pomaže onima kojima je to najpotrebnije. Grad Rijeka će i dalje poticati i promovirati vaš rad gdje god je to moguće“, kazao je zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović te poziva Riječanke i Riječane da se u što većem broju odazovu te da pokažu kako iako u našem gradu ima mnogo humanitarnih akcija uvijek imaju plemeniti cilj.

Vedrana Fržop, viša savjetnica za zdravstvo u Upravnom odjelu za zdravstvo Primorsko-goranske županije, kazala je kako protekle godine programom bilo obuhvaćeno i osnaženo oko 1000 djece u KBC-a Rijeka iz Primorsko-goranske županije, Istarske županije i Ličko-senjske županije. Primorsko-goranska županija uvijek je ukazivala na ulogu civilnoga društva kao pokretača društvenih promjena i stoga smo uvijek spremni pomagati i  realizirati ovakve programe te dodala kako ova udruga volonterstvu kao pojam daje drugačije standarde.

Nikolina Nadarević, glavna sestra Zavoda za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku Klinike za pedijatriju, kazala je kako projekt “Tete i barbe pričalice” iznimno vrijedan za njihove male pacijente i za cijelu kliniku pedijatrije te dodala kako na odjelu hematologije, čiji je proces dugotrajan i kompleksan, veliku ulogu imaju tete i barbe pričalice koji svojim dolaskom unose veselje i osjećaj sigurnosti što je od velike važnosti za djecu da im pomognu prebroditi dane u bolnici.

Generalni pokrovitelji koncerta su Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija.

Na koncertu nastupaju Antonela Doko, Boris Štok, Damir Kedžo, Denis & Denis, En Face, Iva Gortan, Jonathan, muška Klapa Kastav, ženska Klapa Luka, Koktelsi, Marko Tolja, Mateo Pilat, Mauro Staraj & La Banda, Mia Dimšić, Mia Negovetić, Neno Belan & Fiumensi, Opća Opasnost, The Frajle, The Siids, Whiteheads,.Sve izvođače pratit će Olja’zz bend riječkog glazbenika Olje Dešića.

Ulaznice za humanitarni koncert “I ti možeš uljepšati nečije snove” po cijeni od 50 kn mogu se kupiti na štandu na Korzu od 21. listopada do 23. listopada od 10 do 18 sati, a na dan koncerta od 10 do 14 sati na Korzu te u Centru Zamet od 17 sati. Također, ulaznice se mogu kupiti ii on-line putem platforme Rijeka Market Place.

Više o ovom eventu i o Udruzi Portić na službenoj stranici Udruge Portić i na facebook stranici Udruga Portić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari