Komadina i Poropat ugostili delegaciju kineske provincije Liaoning

Foto: Grad Rijeka

Prijateljske odnose s Primorsko-goranskom županijom Provincija Liaoning njeguje od 2002. godine kada je u Beijingu potpisan zajednički Sporazum o suradnji

U sjedištu Primorsko-goranske županije župan Zlatko Komadina i predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat sa suradnicima primili su delegaciju kineske provincije Liaoning na čelu sa zamjenikom guvernera Chenom Xiangqunom.

Na primanju je bilo razgovora o mogućnostima širenja suradnje na području turizma, obrazovanja i infrastrukture. Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Prijateljske odnose s Primorsko-goranskom županijom Provincija Liaoning njeguje od 2002. godine kada je u Beijingu potpisan zajednički Sporazum o suradnji.

Predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat, župan Zlatko Komadina i zamjenik guvernera Provincije Liaoning Chen Xiangqu. Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Na primanju je bilo razgovora o mogućnostima širenja suradnje za što su kineski predstavnici kao posebno zanimljive istaknuli područja obrazovanja i turizma s naglaskom na zdravstvenom turizmu te infrastrukture.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Župan Komadina u tom smislu istaknuo je dosadašnja pozitivna iskustva županijske ustanove Thalassotherapia Opatija koja je s kineskim liječnicima ostvarila suradnju u području tradicionalne kineske medicine te je kao jedan od najvećih aktualnih infrastrukturnih projekata u Hrvatskoj naglasio izgradnju Pelješkog mosta koja se realizira upravo u suradnji s kineskim izvođačima.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Predsjednik Gradskog vijeća Poropat osvrnuo se pak na dosadašnju suradnju Rijeke s prijateljskim kineskim gradovima Dalianom, Ningbom i Quingdaom te naglasio želju da se kineska inicijativa „Put svile“, osim u kulturnom, iskoristi u svrhu jačeg gospodarskog povezivanja.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Zamjenik guvernera Chen iskoristio je susret kako bi županu Komadini uputio poziv za sudjelovanje na nadolazećem sastanku Federacije kineskih župana koji će se održati upravo u Liaoningu.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari