POSEBAN PROGRAM ZA 10. IZDANJE

Jubilarno 10. izdanje konferencije o zdravstvenom turizmu ovoga tjedna u Crikvenici

Kao renomirana europska destinacija zdravstvenog turizma, crikvenička rivijera po jubilarni 10. put bit će domaćin konferencije Crikvenica International Health Tourism Conference (CIHT) – 20. i 21. listopada 2022. 

Jubilarna 10. CIHT konferencija produkt je uspješne suradnje četiri ključne organizacije za zdravstveni turizam Kvarnera: Turističke zajednice Grada Crikvenice i Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera kao organizatora te Thalassotherapije Crikvenica i Termi Selce kao suorganizatora.

U hotelu Omorika u Crikvenici ili putem online platforme, moći ćete uživati u predavanjima  vrsnih međunarodnih i domaćih stručnjaka iz medicine, turizma, ekonomije i brendiranja destinacije – gotovo 20 eminentnih predavača iz 7 zemalja odlučili su podijeliti svoja iskustva i znanje kroz zanimljive prezentacije i diskusije.

Crikvenička rivijera idealna je destinacija za razvoj zdravstvenog turizma – pogodna mediteranska klima, prirodni ljekoviti činitelji te geografska pozicioniranost potaknuli su na osnivanje vrhunskih i svjetski poznatih lječilišta. Iz ovih razloga nametnula se potreba za organizacijom susreta zdravstveno-turističkih stručnjaka pa je prva CIHT konferencija održana 2013. godine u Thalassotherapiji Crikvenica, na proslavu 125. godišnjice turizma u Crikvenici.

U devet godina održavanja, konferencija se izdigla u jednu od najpriznatijih konferencija o zdravstvenom turizmu u regiji, s predavačima iz cijeloga svijeta koji su na utjecajnim pozicijama svojih prestižnih institucija i organizacija.

Ovogodišnja jubilarna, 10. po redu, konferencija podijeljena je u četiri tematska bloka, a čine ih predavanja, radionice i panel rasprava. Neke od tema su strategije tržišnog pozicioniranja ustanova i organizacija u zdravstvenom turizmu, promijenjeno iskustvo pacijenata nakon pandemije, osiguranje za zdravstveni turizam, privatna ulaganja u zdravstvenu njegu, poduzetništvo u zdravstvenoj njezi i digitalni marketing u zdravstvenom turizmu, kao i ostale relevantne i popularne teme iz tog sektora.

Izuzev što će se temi zdravstvenog turizma pristupiti iz perspektiva raznih struka, na jubilarnoj 10. CIHT konferenciji priznati domaći i strani govornici temi zdravstvenog turizma pristupit će temeljem iskustva svojih organizacija, ali i pozicije svojih zemalja, čime će dati jedinstvenu perspektivu razvoju zdravstvenog turizma na Kvarneru. CIHT konferencija ima snažan utjecaj na branding Kvarnera kao perjanice hrvatskog turizma i zdravstvenog turizma kao njenog bitnog elementa. Time se Kvarner prikazuje kao destinacija raznolike turističke ponude koja udovoljava potrebama različitih profila turista.

Na 9. CIHT konferenciji, održanoj u hibridnom obliku, sudjelovalo je 120 sudionika na lokaciji i online sudionika iz 55 zemalja. Uz mogućnost sudjelovanja na lokaciji i online, i ove godine očekuje se da će konferenciji prisustvovati više od 200 domaćih i inozemnih sudionika iz turizma i zdravstvenog turizma koji su na rukovodećim funkcijama priznatih zdravstveno-turističkih institucija i facilitatorskih agencija. Uživajući međunarodno priznanje i rastući interes za sudjelovanjem,  ova konferencija ostaje izvor kvalitetnog znanja i novih trendova za sve željne novih spoznaja iz zdravstvenog turizma i njemu srodnih područja.

Važnost CIHT-a ponovno su prepoznali mnogi. Generalni pokrovitelj 10. CIHT konferencije je Jadran-galenski laboratorij d.d., hrvatska farmaceutska tvrtka s globalnim uspjehom i priznanjem. Konferenciju, kao i godinama ranije, podupire Ministarstvo turizma i sporta čija je podrška ostvarila veliki doprinos u organizaciji ovogodišnje hibridne konferencije. Konferenciju podržavaju i: Ministarstvo zdravstva, Primorsko-goranska županija, Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Kvarnera, Hrvatska gospodarska komora i Grad Crikvenica. Partneri konferencije su Orto Nova – Centar dentalne medicine, AmCham – Američka gospodarska komora u Hrvatskoj, Jadran d.d. i Ericsson Nikola Tesla d.d. Medijski pokrovitelji su Jutarnji list i Lider.

Konferencija se održava u hibridnom obliku – na lokaciji u Hotelu Omorika ili online bez troškova prijave. Prijava je obavezna i dostupna na linku.

Dodatne informacije pronađite na službenim stranicama konferencije.

Vidimo se u Crikvenici!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari