OŠ R.K. JERETOV

Sudionici Utrke mira stigli u Opatiju

Sudionici Utrke mira, najveće mirovne štafetne utrke na svijetu, stigli su danas u Opatiju. Na školskom igralištu dočekali su ih učenici nižih razreda O.Š. „R. K. Jeretov“ s nastavnicama i ravnateljicom škole Milanom Međimorec te im poželjeli dobrodošlicu, a prisutni su bili i predstavnici Sportskog saveza grada Opatije. Učenici su sudjelovali u igrama i radionicama, a nakon Opatije, utrka je krenula do Područne škole Ičići.

Utrku mira (Peace Run) utemeljio je Sri Chinmoy 1987. godine, a u Hrvatskoj se održava od 1989. godine s ciljem promicanja međunarodnog prijateljstva i razumijevanja. Trkači, putujući kroz više od 150 zemalja svijeta, nose upaljenu baklju čiji plamen simbolizira ljudsku težnju za životom u harmoniji te ju predaju iz ruke u ruku stanovnicima tisuća mjesta i gradova kroz koje prolaze. Baklja je jučer stigla iz Zagreba u Rijeku, a danas će nakon Opatije i Ičića nastaviti put prema Rapcu i Umagu.

Poruka Utrke mira je jednostavna: ako možemo trčati zajedno u miru i skladu, tada možemo zajedno i živjeti u miru i prijateljstvu! Svatko od nas može promijeniti svijet, dajući primjer drugima i čineći simbolično prvi korak. U tom duhu možemo trčati s bakljom ili je samo primiti i predati dalje – svaki korak se računa, istaknula je Gordana Petrovčić, koordinatorica utrke mira za Hrvatsku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari