ODLIČNO

KAKAV DAR! PGŽ Osnovnoj školi Frane Petrića Cres predala novo kombi vozilo

Zamjenica župana Marina Medarić predala je ravnatelju OŠ Frane Petrića Cres Josipu Popeu ključeve novog kombi vozila vrijednog 32.754,30 eura

Kako je naglasila, u ovoj osnovnoj školi 27 učenika putuju na nastavu, a novim kombi vozilom prevozit će se šest učenika na relaciji Martinšćica-Miholašćica-Stivan-Vrana-Cres.

Na ostalim dvjema relacijama prometuje autobusni prijevoznik za čiju uslugu Primorsko-goranska županija izdvaja otprilike 25 tisuća eura godišnje po relaciji.

Kombi vozilima širom županije prevozi se gotovo 250 učenika

Zamjenica je dodala da se program provodi već petnaestak godina, a kombi vozilima prevozi se gotovo 250 učenika i to 226 učenika osnovnih škola Gorskog kotara, a od 2019. godine i 21 učenik OŠ Klana.

Ravnatelj Osnovne škole Frana Petrića Josip Pope zahvalio je na povećanju kvalitete prijevoza školske djece te izrazio zadovoljstvo što će učenici iz udaljenih dijelova otoka Cresa moći sigurnije i udobnije putovati u školu.

Primopredaji vozila prisustvovali su i gradonačelnik Cresa Marin Gregorović i pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin.

‘Iznimno smo zadovoljni suradnjom s Primorsko-goranskom županijom’

„Iznimno smo zadovoljni suradnjom s Primorsko-goranskom županijom i uvjeren sam da je ova škola jedna od najboljih u županiji, upravo zbog kvalitetne sinergije svih razina vlasti. Ovaj kombi pokazuje da se vodi računa o cjelokupnoj školskoj populaciji, kako o djeci koja žive u gradu Cresu, tako i o djeci koja žive diljem našeg otoka. Ulaganja poput ovog pokazuju da se radi o standardu koji si većina Hrvatske ne može priuštiti i govori koliko Primorsko-goranska županija radi na očuvanju standarda svojih ustanova“, izjavio je gradonačelnik Gregorović.

U školskoj 2022./2023. godini kombijem će se svaki dan u OŠ Frane Petrića Cres prevoziti dva učenika nižih razreda i četiri učenika viših razreda. Broj prijeđenih kilometara dnevno iznosi oko 56 km, što je na godišnjoj razini oko 10.100 prijeđenih kilometara.

Za nabavu ovog vozila PGŽ je izdvojila oko 26.544,56 eura dok je ostatak financirala Škola vlastitim sredstvima. Troškove vozila (gorivo, registracija, servisi, popravci, auto gume, premije osiguranja) u potpunosti snosi Primorsko-goranska županija kroz decentralizirane funkcije školstva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari