KAKO ENERGETSKI OBNOVITI ZGRADU? Saznajte na Energetskim danima u Rijeci, Omišlju i Fužinama

U Rijeci, Omišlju i Fužinama od 7. do 9. lipnja 2016. održat će se Energetski dani u sklopu kojih su pripremljena brojna predavanja za građanstvo i stručnu javnost

Program obilježavanja Energetskih dana izradio je Grad Rijeka u suradnji s Regionalnom agencijom REA Kvarner iz Rijeke i Udrugom Cezar iz Rijeke, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

Program manifestacije predstavili su na konferenciji za medije Tajana Jukić Neznanović, savjetnica za energetsku učinkovitost u Odjelu za gospodarenje imovinom Grada Rijeke i Darko Jardas, direktor Regionalne energetske agencije Kvarner.

Svečano otvaranje Energetskih dana je u utorak, 7. lipnja, u 11 sati, u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke. Prisutnima će se obratiti gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, zamjenik župana Primorsko-goranske županije Marko Boras Mandić i Lovro Kuščević, ministar graditeljstva i prostornog uređenja.

Nakon toga slijedi nekoliko predavanja o energetskoj obnovi javnih zgrada odgoja i obrazovanja i mogućnosti sufinanciranja energetske obnove obiteljskih kuća i višestambenih zgrada.

Riječ je o predavanjima koja će biti od velike koristi građanima koji se namjeravaju prijaviti na natječaje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU).

Tajana Jukić Neznanović istaknula je kako je upravo Rijeka grad koji je u Hrvatskoj prvi po povlačenju sredstava za energetsku obnovu zgrada.

Za vrijeme trajanja energetskih dana na Korzu ispred upravne zgrade održat će se i prezentacija eko-vozila KD Čistoće.

Kako bi se energetske teme približile i građanima izvan Rijeke, nakon dvodnevnih predavanja u riječkoj Gradskoj vijećnici, predavanja se sele u gradske vijećnice Fužina i Omišlja, rekao je Darko Jardas.

Grad Rijeka izradio je Akcijski plan energetski održivog razvitka grada Rijeke (SEAP), a jedna od aktivnosti navedenih u SEAP–u je i obilježavanje Energetskih dana koji su uvršteni i na kartu događanja koja se organiziraju kao dio „Sustainable Energy Week“ u organizaciji Europske unije.

Program aktivnosti i predavanja energetskih dana:

energetski dani program

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari