„RIJEČANIN“ TRI GODINE S VAMA! Raduje nas svaki novi dan kojeg posvećujemo vama, našim čitateljima!

Na današnji dan prije tri godine predstavili smo vam novi medijski proizvod – web portal Riječanin. Pokrenuli smo ga zbog vas, čitatelja, i samo zbog vas trudimo se svakoga dana biti bolji

Portal Riječanin pokrenut je prije točno tri godine prvenstveno iz želje nekolicine dugogodišnjih medijskih djelatnika, novinskih urednika i novinara da se u uvjetima rastućeg digitalnog izdavaštva i sve veće okrenutosti čitateljske publike mrežnim stranicama odnosno Internetu nastave baviti novinarstvom sa samo jednim ciljem – biti vama, čitateljima, na usluzi koliko god je to moguće s naše strane. (OVDJE)

Krenuvši praktički i doslovno „od nule“, sa skromnim ulaganjima uglavnom u tehničku održivost portala, nastojali smo vas što kvalitetnije informirati, koliko god je to bilo u našoj moći. Ali također i zabaviti, senzibilizirati za humanitarne akcije iz našeg okruženja, ponekad nagraditi nekom nagradom u nagradnoj igri putem našeg Facebook profila Riječanin.

Bit ćemo malo neskromni i otvoreno reći – relativno brzo postali smo prisutni u riječkom medijskom prostoru pa i šire, ali isto tako i dijelom svih riječkih društvenih zbivanja – naravno, zbog vas – i iz želje da budemo prisutni svugdje gdje bi prisutni željeli biti i vi!

Zbog vas odlazimo na riječku tržnicu i provjeravamo kakvo je stanje na ribarnici. Zbog vas „sumanuto“ pratimo vremenske (ne)prilike jer znamo da vas to jednostavno uvijek zanima. Zbog vas šećemo Korzom i promatramo Riječanke i Riječane u stalnoj potrazi za srećom na njihovim licima. Zbog vas intenzivno pratimo kulturna i zabavna događanja u gradu, zbog vas i HNK Rijeke smo uvijek na Rujevici ali i na mnogim gostovanjima HNK Rijeke – od Seville do Milana…. Zbog vas i plačemo od sreće na travnjaku Rujevice kada Rijeka osvaja naslov prvaka Hrvatske. A nadamo se da ćemo prateći HNK Rijeku, kao medijski partneri HNK Rijeke, za vas to činiti još dugo, dugo!

Zbog vas smo ulazili u najvrelija grotla Riječkog karnevala i gdje nam je u ušima još satima odzvanjala frenetična zvonjava naših fantastičnih zvončara.

Foto: Riječanin

Zbog vas se vozilom zaustavljamo na cesti i onda kada to nikako ne bi trebali učiniti, stavljajući često glavu na kocku kako bi snimili led, maglu, snijeg… i izvijestili vas na vrijeme o mogućim opasnostima na cestama. Zbog vas suzdržavamo dah a ponekad i suze dok fotografiramo posljedice neke teške prometne nesreće. Zbog vas potom jurimo kao sumanuti natrag u redakciju kako bi vas što prije izvijestili o opasnostima na cesti.

Okrenuti prije svega riječkim događajima, temama i pričama ali i događajima iz šire riječke regije, nismo vas željeli prikratiti niti za informacije nacionalnog značaja, pogotovo one koje se tiču našeg svakodnevnog života, poput informacija iz domene socijalne skrbi, zdravsvene zaštite, mirovinskog ili školskog sustava i slično. Upravo zbog toga, zbog vas, odlučili smo se u jednom trenutku našeg razvoja na suradnju s partnerom RTL-om s kojim smo postigli dogovor o korištenju na portalu Riječanin dijela njihova televizijskog materijala koji tematski pokriva zbivanja iz riječkoga kraja, ili pak materijale koji pokrivaju teme od šireg društvenog značaja. Zauvrat, mnoge naše, Riječaninove priče dobile su još veću vidljivost putem RTL-ovih informativnih platformi!

U ove tri godine postojanja, na našem Facebook profilu okupilo se gotovo 35.000 registriranih pratitelja koji na tom mjesti dobijaju informacije o našim objavama, tekstovima, pričama… i ne libe se komentirati i raspravljati o pročitanome.

Onih koji nas prate i bez toga još je i puno više, i na tome smo vam neizmjerno zahvalni. U ove tri godine postojanja portala Riječanin, u okolnostima u kojima svi zajedno živimo i poslujemo, postigli smo zamjetan rast za naše prilike i okolnosti – zajedno s vama! – temeljeći naša novinarska i urednička nastojanja na načelima istinitosti i neovisnosti o političkim ili bilo kakvim interesnim skupinama.

Mi smo ponosni na naše tri godine, a nadamo se ste s nama zadovoljni i vi. No rođendansko slavlje je vrlo kratko, traje dok pročitate ovaj tekst, a onda nas čekaju novi događaji, novi posao i nove objave.

Do čitanja!

Robert Zeneral, urednik

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari