KAMP „IZVOR“ U SELCU Devetnaestero školaraca iz Gorskog kotara boravak na moru zaslužilo trudom i zalaganjem

U kampu Centra za pružanje usluga u zajednici “Izvor” u Selcu trenutno borave djeca iz Gorskog kotara. U kampu kojeg drugu godinu zaredom organizira Primorsko-goranska županija u suradnji s Društvom Crvenog križa PGŽ-a sudjeluje 19 djece kojima je to nagrada jer su kroz cijelu školsku godinu svojim trudom i zalaganjem zaslužili boravak na moru, a osmišljen je za djecu odličnog školskog uspjeha, no slabijeg imovinskog statusa, objasnila je voditeljica kampa Vesna Čavar iz Društva Crvenog križa PGŽ. Kamp su jučer posjetile i zamjenica župana Marina Medarić i pročelnica UO za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač.

U šest dana, do 5. rujna kada završava kamp, organiziran je cjelodnevni program, poput radionica prve pomoći, spasilačkih vještina, izvlačenje iz mora, edukacije o prevencije trgovine ljudi primjerena dječjoj dobi, te opasnosti Facebooka, kreativnih radionica te aktivnosti tjelovježbe, slobodnih i sportskih aktivnosti. Pritom je Čavar istaknula da je primjerice i sedmero, osmero djece neplivača naučilo tijekom kampa plivati.

Ravnatelj Centra Nikica Sečen izrazio je zadovoljstvo zbog mogućnosti ugošćavanja djece koja su tako upoznala ovaj kraj, a neka djeca su čak naučili i plivati.

Sečen je također najavio nastavak rada Centra za pružanje usluga u zajednici koji će raditi puno dnevnih programa na korist djeci iz grada i okolice, ali i cijele županije preko projekata podrške udomiteljstva, te projekta pomoći za starije osobe za Grad Crikvenicu i Općinu Vinodolsku.

Posebno zadovoljstvo, u osobno i ime struke, Sečen je izrazio obzirom da se završava duga tradicija stalnog smještaja u Domu još od 1918. godine, odnosno odgoja djece u institucijama što je bilo neprimjereno. Preostalih četvero, petero djece, će u listopadu i studenom izaći iz ustanove u udomiteljstvo, te se Centar okreće dnevnim programima.

Borna Majnarić iz Fužina pozdravio je okupljene u ime djece koja borave u kampu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari