GLUMA NA ENGLESKOM Međunarodna dramska škola TRY theatre nudi stipendije za 2015./2016. godinu

Međunarodna dramska škola na engleskom jeziku, TRY theatre, nastavlja s politikom društvene inkluzije te za svoj edukacijski program – Gluma na engleskom, engleski kroz glumu – nudi pune stipendije u svih pet uzrasnih kategorija. U Try theatru djeca osim glume uče i engleski jezik te kroz igre i razne aktivnosti rade na vlastitom samopouzdanju.

Međunarodna dramska škola na engleskom jeziku TRY theatre ulazi u svoju šestu sezonu u ponedjeljak, 7. rujna. U posljednjih pet godina kroz školu je prošlo oko tristotinjak djece, a ove godine ih je upisano stotinjak. Try theatre djeluje na dvije lokacije, u Rijeci i Kastvu, a od ove godine i u Voloskom.

try rtiskovna
Debbie Rawlings, Ivan Verunica, Mateo Brajek

TRY theatre za svoj edukacijski program – Gluma na engleskom, engleski kroz glumu – nudi cjelogodišnje stipendije za 2015./2016. godinu u svih pet uzrasnih kategorija u iznosu od 1200 do 1800 kuna. Svi zainteresirani za sudjelovanje u programu moraju poslati kratki sastav na temu What an Actor Needs (Što je potrebno da se postane glumac) na engleskom jeziku (dvije najmlađe skupine Tots i Juniors mogu pisati i na hrvatskom) na e-mail adresu apply@trytheatre.org. Rok prijave je 15. rujna.

Na taj će način jednu cjelogodišnju stipendiju dobiti po jedan polaznik iz svake od sljedećih kategorija: Tots (od 6 do 8 godina), Juniors (2. i 3. razred), Elementary (4. i 5. razred), Middle School (od 6. do 8. razreda), te High School (srednjoškolske grupe).

TRY theatre je neformalni oblik obrazovanja koji razvija emocionalnu i socijalnu inteligenciju kod djece kroz igru i glumu. U Try theatru djeca osim glume uče i engleski jezik, te kroz igre i razne aktivnosti rade na vlastitom samopouzdanju.

Program Try theatra prepoznat je i od strane engleskih i američkih stručnjaka pa će tako jedna od predstava Try theatra sljedeće godine (2016.) biti izvedena i u Americi.

Više o Međunarodnoj dramskoj školi na engleskom jeziku na web stranici Try theatre.
(Iva Blažević/GR)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari