DARIVATELJI DOBILI POKLONE

KANTRIDA: Armada, HNK Rijeka i brojni Riječani pokazali veliko srce darujući krv u velikoj humanitarnoj akciji

Sve darivatelje krvi Armada i HNK Rijeka nagradili su prigodnim poklonima. Više u videoprilogu!

Veliki odaziv građana bio je na akciji darivanja krvi koju je u prostorijama Stadiona Kantrida organizirao Crveni križ Rijeka u suradnji s Klubom navijača Armada i HNK Rijeka

“Ovo mi je 21. put tako da pokušavam godišnje stić koliko god mogu. Volja je uvijek tu.”, komentirao je Alen za Kanal Ri.

“Dajem krv već dugo godina, vidio sam na Facebooku da je na Kantridi. Bio sam na dvije operacije u Lovranu, imam umjetno koljeno i trebala je i meni krv. Onda mislim da bi trebalo dati krv, nekome će opet trebati. I meni je netko dao krv.”, kaže Dean.

Za plemeniti čin, neki su dobili zahvalnice.

“Deseti put u par godina, tako da dajem što češće mogu, koliko stignem, to je deseti za sad pa ćemo probati još – čim više to bolje, da se spasi nečiji život.”, kaže Marin.

Sve darivatelje krvi KN Armada i HNK Rijeka nagradili su prigodnim poklonima.

“Danas su darivatelji posebno nagrađeni – HNK Rijeka ih daruje ulaznicom za večerašnju utakmicu, Klub navijača Armada prigodnom majicom.”, kaže Željka Kinkela, voditeljica Odsjeka darivatelja krvi GDCK Rijeka.

Darivati krv mogu sve punoljetne osobe.

“Svi koji imaju više od 55 kila, koji su zdravi, koji ne piju posebne lijekove, koji u protekla dva tjedna nisu pili antibiotike, mogu darivati krv.”, dodaje Željka Kinkela.

Jer donirana krv spašava živote.

“Svakako da može biti bolje, izraženo je kad je apel, dakle kad je velika potrražnja darivatelji se uvijek odazovu ali bitno je da je to redovno darivanje. Pozivamo sve darivatelje, ali i one koji još nisu dali krv da nam se pridruže.”, pozvala je voditeljica Odsjeka darivatelja krvi GDCK Rijeka.

Darivati krv može se i u Kliničkom zavod za transfuzijsku medicinu riječkog KBC-a, ponedjeljkom, utorkom i petkom od 8 do 15 sati, a srijedom i četvrtkom od 8 do 19 sati, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari