KANTRIDA: U petak nova humanitarna akcija za žene i majke, bivše “trećemajke”!

Prikupljanje donacija održat će se u petak 10. svibnja od 17 do 19 sati u Liburnijskoj ulici na Kantridi, na parkiralištu kod autopraonice

Pokušajmo samo zamisliti da djetetu ne možemo spremiti ručak, dati mu novac za marendu, a kamoli poneki slatkiš…to već spada u luksuz. Djeca naših sugrađanka, bivših trećemajki i sada bivših djelatnica PIS-a (poslovno-informacijskog sustava) su GLADNA, kao i one same. Plaću nisu primile od rujna prošle godine, iako su redovito dolazile na posao. Što je još žalosnije, zarađeni novac nikada ni neće dobiti. 🙁 Neke odrađuju otkazni rok, a neke su potpisale izjavu da to ne žele kako bi što prije dobile koju kune sa Zavoda za zapošljavanje što im i neće puno pomoći jer su već odavna ovršene, a poneke i pred deložacijom…POMOZIMO im. Nahranimo ih bar na nekoliko dana“, piše u svojoj potresnoj objavi na Facebooku Jasna Vrhovac, riječka humanitarka koja je uz pomoć suorganizatorica/ka već nekoliko puta organizirala slične humanitarne akcije za pomoć “trećemajcima”.

Slijedom navedenog, ističu organizatori humanitarne akcije, hitno su potrebne ove namirnice:

– trajna salama, sir, paštete, namazi, tune
– svježe povrće i voće i konzervirano povrće
– higijenski pribor
– mlijeko, keksi
– prašak za robu, detergent za posuđe
– bonovi od trgovačkih centara za kupnju mesa (bojimo se da se meso ne pokvari, jer će se humanitarna pomoć dijeliti u subotu).

Brašna, pašte, ulja i fažola ne trebamo u velikim količinama jer imaju ponešto od predhodnih akcija. Baziramo se na konkretnu hranu, da odmah nešto mogu pojesti. Konkretne hrane im kronično nedostaje. Sram me tražiti kavu, no radost u očima prilikom zadnje humanitarne, kada sam svakome kupila po pola kilograma kave, ponukala me da vas i to molim. Pile bi one kavicu, ali mjesecima je nemaju. 🙁

Drage moje sugrađanke i sugrađani, znam da ne trebate prizivati svoju savjest jer ste već nebrojeno puta pokazali da je imate.

Znam i da onaj tko ne može podnijeti kišu, ne može očekivati ni dugu. Naše hrabre “trećemajke” podnijele su kišu, zato budimo mi njihova duga. Hvala vam. ??“, poziva vas u svojoj objavi Jasna Vrhovac.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari