Humanitarna akcija festivala „Homo si teć“ prikupila 65 tisuća kn za dječju kirurgiju Kantrida

U Gradskoj vijećnici održana je primopredaja sredstava prikupljenih tijekom ovogodišnjeg Festivala sporta i rekreacije „Homo si teć – Rijeka Run“ te zahvalnica volonterima.

Tijekom dvotjednog trajanja festivala, prodajom majica i narukvica trkači su sudjelovali u humanitarnoj akciji „Trčim i pomažem“ kojom je prikupljeno 65 750 kuna, a ova su sredstva predana Društvu za dječju kirurgiju Kantrida.

Gradonačelnik Vojko Obersnel predao je simboličan ček predstojniku Klinike za dječju kirurgiju KBC Rijeka Harryju Nikoliću te zahvalio svim volonterkama i volonterima te sponzorima koji su omogućili da se „Homo si teć“ u Rijeci održi po dvadeset treći puta.

Obersnel je posebno zadovoljstvo izrazio što će donacija biti namijenjena edukaciji novih dječjih kirurga te se zahvalio se Kostreni i otvaranju mogućnosti da utrke festivala promijene dosadašnju trasu te prođu kroz njihovu općinu.

Predstojnik Klinike za dječju kirurgiju Harry Nikolić zahvalio se na donaciji te naveo je kako će novac biti uložen u budućnost i znanje, dodavši kako klinika trenutno ima 9 kirurga koji operiraju djecu iz tri županije.

Događaju su, uz volontere koji su za svoj trud i rad dobili zahvalnicu, prisustvovali i Dražen Vranić, načelnik Općine Kostrena koja je ove godine po prvi puta ugostila utrke maratona i polumaratona, direktor RI maratona Radovan Šoljaga, predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac i predstavnica sponzora „dm-drogerie markta“ koji je u donaciji sudjelovao s 10 tisuća kuna.

U deset utrka „Homo si teć – Rijeka Run“-a ove je godine sudjelovalo preko 18 tisuća sportaša, rekreativaca i građana svih dobnih skupina.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari