“KAPI ŽIVOTA” U Rijeci do petka akcija darivanja krvi – krv darovao i gradonačelnik Obersnel 

Već 23. Kapi života hvalevrijedan je projekt koji se održava od 10. do 14. prosinca. Danas je održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi na Medicinskom fakultetu u Rijeci.

Akciji se i ove godine odazvao gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel koji je krv darovao više od 30 puta kako bi naglasio važnost darivanja krvi, najneposrednijeg načina da se pomogne potrebitima.

„Darivanje krvi je jednostavno, ne boli, dobijete dobar osjećaj jer znate da ste nekom pomogli. Nastojim darivati krv kad god mogu, a posebno se odazivam na ovakve akcije studenata“, rekao je Obersnel pozvavši sve koji mogu da daruju krv na akcijama ili u KBC-u Rijeka.

Stanje zaliha krvi po krvnim grupama koje se nalaze u Kliničkom zavodu za transfuzijsku medicinu KBC-a Rijeka svakodnevno se ažurira na web stranici KBC-a Rijeka.

„Kapi života“ projekt je usmjeren na podizanje razine svijesti građana o prevenciji kardiovaskularnih bolesti i dijabetesa, važnosti redovitih kontrola kao što su mjerenje tlaka i šećera u krvi te educiranje preko studenata medicine.

Uz današnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi, u dane 13. i 14. prosinca od 9 do 13 sati bit će organizirane akcije mjerenja tlaka i šećera u krvi, i to na Jadranskom trgu (četvrtak) i Tower centru (petak).

„Kapi života“ organizirali su studentska udruga FOSS Medri pri Medicinskom fakultetu u Rijeci, uz suradnju Grada Rijeke, Crvenog Križa, Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, Studentskog zbora Medicinskog fakulteta u Rijeci i KBC-a Rijeka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari