Započeli radovi na sustavu za zasnježenje na Platku!

Foto: RSC Platak

Čišćenjem šume na predjelu buduće akumulacije službeno su započeli radovi na izgradnji sustava za zasnježenje na Platku

Ukupna vrijednost projekta je 22,5 milijuna kuna, a vrijednost radova u prvoj fazi 13,8 milijuna kuna.

Za provedbu projekta za razdoblje 2018.-2020. godine Županijska skupština donijela je Odluku o financiranju gradnje sustava za zasnježenje i uređenja cjelogodišnjih sadržaja u sklopu provedbe projekta RSRTC Platak u ukupnom iznosu 26,75 mil. kuna.

Projekt su medijima predstavili direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič, Hrvatskih šuma te izvođača radova. Ispred Primorsko-goranske županije događaju je prisustvovao zamjenik župana Marko Boras Mandić.

Kako je naglasio zamjenik Boras Mandić, izgradnja sustava za zasnježenje nastavak je investicija PGŽ u centar Platak s ciljem produljenja skijaške sezone. -To je ujedno i najveća pojedinačna investicija ne samo u Platak već i u sportsku infrastrukturu, rekao je Boras Mandić.

Izvođač je Sufag SAS iz Francuske, a podizvođač GP Krk.

Dovršetak radova za 1. cjelinu, a odnose se na akumulaciju, crpnu stanicu , spojne cjevovode i cjevovode staze Radeševo 1. planiran je do 15. listopada 2019. godine.

Početak radova na sustavu za zasnježenje na Platku podrazumijeva sječu šume na području budućeg akumulacijskog jezera. Sječu i čišćenje područja izvode Hrvatske šume i tvrtka Erosi.

Direktor GSC Alen Udović najavio je i prvi ovogodišnji skijaški vikend za što su već počele pripreme staze na dnu Radeševa.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views