KAPITALNI PROJEKT: Uz podršku Županije započeli radovi na rekonstrukciji osnovne škole “Jelenje-Dražice”

Foto: PGŽ

Primorsko-goranska županija odgovorni je osnivač srednjih i skoro svih osnovnih škola gdje se provodi veliki investicijski ciklus obnove i izgradnje.

Rekao je to danas župan Zlatko Komadina na obilježavanju početka još jednog kapitalnog projekta u školstvu- rekonstrukciji i dogradnji zgrade OŠ „Jelenje-Dražice“ i izgradnji školske sportske dvorane.

“Radi se o velikom projektu u iznosu od 40 milijuna kuna od čega Županija sufinancira 60 posto kako bi djeca Grobinšćine, Jelenja i Dražica konačno dobila u modernu i dobro opremljenu školsku zgradu, a time i bolje uvjete obrazovanja”, poručio je župan i obećao djeci da se vide i na otvaranju škole 2021. godine.

Zadovoljstvo ovom velikom investicijom iskazao je i načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja te rekao da je ona rezultat zajedničkih napora PGŽ i Općine koja u ovoj  investiciji  sudjeluje s 40 posto sredstava. Ispred svih djelatnika i učenika škole zahvalila se ravnateljica Dejana Paškvan-Žeželj.

Projekt obuhvaća potpunu rekonstrukciju i dogradnju zgrade škole u Dražicama kako bi se osigurao rad škole na jednoj lokaciji, u jednoj smjeni na način da se kapacitet postojeće zgrade u Dražicama proširuje i obuhvaća 21 učionicu (u odnosu na trenutnih 10). Predviđena je i dogradnja jednodijelne školske sportske dvorane koja će biti  povezana sa zgradom škole. Cjelokupnim zahvatom postojeći objekt povećat će se za oko 2.800 m2 bruto površine. Projektom se također predviđa korištenje kotlovnice na biomasu (pelete) s pripadajućim spremištem, ugradnja lifta te uređenje okoliša.

Radi realizacije projekta Škola je u školskoj 2018./2019. organizirala dvosmjensku nastavu u zgradi u Jelenju. Osnovnu školu „Jelenje-Dražice“ u školskoj 2018./2019. godini pohađa 357 učenika u 19 razrednih odjela.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari