U PREDIVNOM AMBIJENTU

Kapucinska crkva domaćin je međunarodnoj glazbenoj poslastici!

U petak 24. lipnja, ljubitelji glazbe moći će uživati u jedinstvenom koncertnom doživljaju u Kapucinskoj crkvi u kojoj će biti izvedena djela jednog od najpriznatijih živućih skladatelja – Estonca Arva Pärta koji je, između ostalog, poznat i u Hollywoodu po filmskoj glazbi: njegova skladba „Spiegel im Spiegel“ izvedena je u filmu Gravity u kojemu su glavne uloge imali Sandra Bullock i George Clooney.

Djela Arva Pärta izvest će trideset i dvoje glazbenika Zagrebačke filharmonije uz koju će nastupati tri međunarodno priznate solistice: renomirana norveška violinistica Mari Samuelsen čiji glazbeni spotovi na YouTubeu imaju milijune pregleda, priznata južnokorejska violinistica Soyoung Yoon koja surađuje s najznačajnijim orkestrima i dirigentima na relaciji između Sjeverne Amerike i Seula te jedna je od najfascinantnijih pijanistica svoje generacije Martina Filjak.

Koncert će biti održan u prekrasnom i akustički izvrsnom ambijentu Kapucinske crkve u Rijeci. S obzirom na to da zvučna i svjetlosna instalacija zahtijeva veliku količinu prostora, broj mjesta za koncert ograničen je na nešto manje od 300 posjetitelja. Za potrebe održavanja koncerta, uz impresivnu rasvjetnu opremu, u crkvu će biti dopremljena i dva koncertna klavira, a posjetitelje će u čaroban svijet glazbe i svjetla uvesti nekoliko stotina svijeća postavljenih u ulaznom prostoru u crkvu.

Koncertom će dirigirati priznati austrijski dirigent Michael Fendre, umjetnički ravnatelj Festivala Kvarner koji je ovom prilikom izjavio: „Za mjesto održavanja odabrali smo Kapucinsku crkvu u srcu Rijeke. U njezinom jedinstvenom ambijentu, tradicionalna podjela na pozornicu i publiku dobrim će dijelom nestati te će cijela crkva istovremeno biti i gledalište i pozornica, a impresivnu glazbu pratit će neprestana igra svjetla i boja.“ Fendre, koji režira ovaj koncertni nastup, ravnao je nizom svjetskih premijera djela Arva Pärta s kojim je suradnju započeo povodom Europske prijestolnice kulture 2003. u Grazu.

Koncert, čiji je organizator Festival Kvarner, započinje u 21 sat, a ulaznice se mogu kupiti u sustavu eventim.hr, Dallas Music Shopu u Rijeci te u prodavaonicama Tisak media. Dodatne informacije moguće je dobiti na www.festivalkvarner.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari