U PAZINU

Kašetica primorsko-goranska među sto proizvođača autohtonih proizvoda na Agro Terra sajmu u Istri idućeg vikenda

Centar za promociju i prodaju proizvoda PGŽ “Kašetica primorsko-goranska” i ove godine predstavit će stotinjak proizvođača autohtonih proizvoda s područja županije na 2. sajmu poljoprivrede Agro Terra Istra koji se održava u Pazinu od 14. do 16. travnja 2023. godine.

U bogatoj ponudi, među ostalim, naći će se otočki i goranski suhomesnati proizvodi, pčelinji proizvodi, med, vina autohtonih sorti te „rariteti“ poput puževa, octa od smokve i pomidora. Na velikom štandu Kašetice predstaviti će se i OPG Vučemilović s proizvodima od lavande te OPG Damir Zanoškar / Gorski s medom i pčelinjim proizvodima.

Nastup Kašetice i održavanje sajma najavili su privremeni pročelnik UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Mladen Brajan, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije Ezio Pinzan, predsjednik Ceha za poljodjelstvo Obrtničke komore Istarske županije Dean Matić te direktor sajma Marko Londero.

Pročelnik Brajan je istaknuo kako Primorsko-goranska i Istarska županija, posebno Odjel za poljoprivredu, njeguju dobre odnose, dijele znanje i iskustvo te razvijaju zajedničke projekte, osobito prema Europskoj uniji, a nastup Kašetice vidi kao nadogradnju te uspješne suradnje.

Pročelnik Pinzan kazao je kako je u cilju Istarske županije promovirati poljoprivrednu proizvodnju i vrhunske proizvode. Dodao da je Kašetica na prvoj ediciji imala zabilježen nastup te izrazio zadovoljstvo što će se prezentirati i ove godine. Pozvao je sve stanovnike Primorsko-goranske županije da posjete Istru i upoznaju se s autohtonim proizvodima prijateljskih županija.

Prema povratnim informacijama izlagača i posjetitelja, prva godina sajma bila je vrlo uspješna, kazao je Matić te istaknuo da Ceh za poljodjelstvo Obrtničke komore Istarske županije podupire nastup obrtnika kroz sufinanciranje izložbenog prostora.

Sajam objedinjuje sve vezano za poljoprivredu, a prostire se na 1200 m2 unutarnjeg i 6000 m2 vanjskog izložbenog prostora, pojasnio je Londero. Predstavit će se preko sto izlagača iz Hrvatske, Italije, Slovačke i Mađarske.

Otvorenje sajma održat će se u petak u 12.00 sati. Radno vrijeme je u petak do 19.00 sati, subotom od 10.00 do 19.00 sati i nedjeljom od 10.00 do 17.00 sati. Ulaz za posjetitelje je besplatan.

Više informacija dostupno je na mrežnim stranicama sajma https://www.agroterraistra.com/.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari