POSLOVNE PRILIKE

Grad Kastav započeo novi ciklus potpora za poduzetnike

Kastav je visoko rangiran po indeksu lakoće poslovanja kojim se rangiraju općine i gradovi po njihovom odnosu prema privatnom sektoru – na 4. mjestu u Hrvatskoj i na prvom mjestu na razini Županije

U utorak 28. ožujka, u prostorijama poduzetničkog inkubatora KASPI, predstavljen je novi ciklus potpora za poduzetnike na području Grada Kastva, ali i šire.

Gradonačelnik Matej Mostarac naznačio je na početku kako Grad Kastav ima odlično poslovno okruženje i infrastrukturu, ali i kako su kvalitetan odnos Gradske uprave prema poduzetnicima i kontinuirana podrška njihovim naporima nedavno i službeno smjestile Kastav u sam vrh Hrvatske.

”Danas smo se ovdje okupili kako bismo najavili nastavak podrške koju dajemo našim vrijednim poduzetnicima. Idućih dana bit će raspisan javni poziv za de minimis potpore za razvoj malog gospodarstva, a već je u tijeku javni poziv za ulazak u program poduzetničkog inkubatora KASPI. Drago nam je da na tom putu imamo i kvalitetne partnere, kao što su Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) i banka Erste&Steiermärkische Bank”, nastavio je Mostarac.

Vesna Bartolović, voditeljica Područnog ureda HBOR-a za Primorje i Gorski kotar HBOR-a, najavila je tako potpore poduzetnicima u vidu subvencioniranja kamata, kroz programe Poduzetništvo mladih, žena i poduzetnika, Investicije privatnog sektora i Obrtna sredstva. Istaknula je kako je odnos Grada Kastva i HBOR-a bio vrlo uspješan te je pozvala poduzetnike području Kastva da se i ove godine prijave na javni poziv.

Jedan od koordinatora programa poduzetničkog inkubatora KASPI, Renato Stanković, predstavio je potom detalje otvorenog javnog poziva za ulazak u inkubacijski program.

”Korisnici programa stječu prava na 3 mjeseca besplatnog edukacijskog programa na temu poslovanja, financiranja, razvoja proizvoda i usluga, marketinga, novih tehnologija i dr., slobodno korištenje radnih prostora u inkubatoru do 100 sati mjesečno do kraja godine, savjetovanje od strane stručnjaka i iskusnih poduzetnika s ciljem razvoja poslovne ideje, pristup mentorskoj mreži za individualne konzultacije, promociju poslovne ideje te druge pogodnosti. Prijaviti se mogu sve fizičke i pravne osobe, a prednost imaju mladi, žene i nezaposleni, kao i poslovne ideje u sektoru zelenog i digitalnog područja, kao i kreativne industrije. Rok za prijavu je ponedjeljak, 3. travnja”, pojasnio je Stanković, naglasivši kako je riječ o zaista sjajnoj prilici, s obzirom da ove godine u programu sudjeluje i Erste&Steiermärkische Bank sa svojim programom Erste Starter.

Ivana Datković Škoda iz Službe za društveno odgovorno bankarstvo predstavila je potom Erste Starter program, odnosno niz radionica koje će pomoći poduzetnicima početnicima da razviju svoje poslovne ideje, nauče sastaviti poslovne planove te tako stvore uvjete za financiranje svojih poduzetničkih pothvata. Na kraju predstavljanja, potpisan je i sporazum o suradnji između Grada Kastva i Erste&Steiermärkische Bank.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari