ODLUKA GRADA

KASTAV: Grad povećao prihodovne cenzuse za najpotrebitije; Povećan iznos i jednokratne pomoći

Foto: msc.cro
Uz paket mjera za poduzetnike i građane, Grad Kastav je krenuo u promjenu Odluke o socijalnoj skrbi kako bi i kroz povećanje cenzusa obuhvatili što veći broj potrebitih građana.
Određena sredstva preusmjerena su na socijalne programe stoga su povećali sve cenzuse za 200 kuna pa sada jednočlano kućanstvo, da bi ostvarilo neki od oblika socijalne pomoći, mora imati prihod manji od 2.300 kuna (do sada 2.100), dvočlana obitelj 3.200 kuna (do sada 3.000), tročlana 4.200 (do sada 4.000) i četveročlana 5.200 (do sada 5.000).
Za svakog daljnjeg člana prihod se uvećava za 750 kuna, a do sada je bilo 650 kuna. Povećan je iznos jednokratne financijske naknade s 900 na 1.200 kuna. Novost je i subvencija u iznosu 25 posto produženog boravka za djecu roditelja koji primaju dječji doplatak kao i mogućnost da veći broj ljudi zatraži neki oblik socijalne pomoći.
Do sada je to mogao samo korisnik, a sada i njegov bračni drug, djeca, skrbnik ili udomitelj. Cilj je da što više sugrađana dozna da možda ostvaruju pravo na pomoć, stoga gradonačelnik Mostarac apelira na građane da se informiraju i obavijeste svoje susjede za koje smatraju da bi im dobro došla pomoć u ovim teškim vremenima.
Ovim povećanjem cenzusa Kastav se približio gradovima s najjačim programima socijalne skrbi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari