CIRKUSKI UMJETNICI U RIJECI

WOW! Karavana noći mračnog cirkusa doputovala u Rijeku

Večer bučne glazbe i izvedbenih minijatura suvremenog cirkusa nazvana Karavana noći mračnog cirkusa na Mrtvom kanalu u petak, 20. studenoga, održala se u Palachu i ispred njega. U suradnji s Prostorom Plus i Savezom udruga Molekula nastupilo je devet izvođača nezavisne scene iz Rijeke i Zagreba

Prostor Plus godinama radi na razvoju riječke cirkuske scene, između ostalog i u sklopu Festivala suvremenog plesa i novog cirkusa Periskop koji predstavlja najnovije produkcije suvremenog cirkusa.

Karavana noći mračnog cirkusa srodna je zagrebačkom projektu Noć mračnog cirkusa, odnosno izvedbenih hibrida uz pratnju ekstremnih glazbenih žanrova, ali na kotačima. Putuje se u druge gradove gdje se s lokalnim snagama kreira izvedbena večer u duhu mračnog cirkusa kako bi se povezalo umjetnike i umjetnice iz cirkusa i kulturnog podzemlja te ih predstavilo široj publici. Karavana je do sada obišla Zadar, Split, Čakovec, Križevce, Županju i Karlovac, a nakon Rijeke putuje u Križevac i Sisak.

Karavana noći mračnog cirkusa putuje uz potporu platforme Clubture, potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba (gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport), Zaklade Kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva / projekt Centri znanja.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari