DIONICA OD 450 METARA

KASTAV Počela je sanacija ceste u Turkima, postavit će se i autobusna čekaonica s nadstrešnicom!

Krenula je sanacija ceste u Turkima koja će obuhvatiti uređenje kolnika, potpornih zidova i nogostupa te postavljanje autobusne čekaonice s nadstrešnicom

Riječ je o dionici od oko 450 metara, a vrijednost investicije je 3 milijuna kuna. Investitor Županijska uprava za ceste, a Grad Kastav je otkupio svo zemljište uz prometnicu za nogostup i upojne bunare, čije uređenje  i financira.

Na toj dionici je sada širina kolnika 5 do 6 metara što je premalo za dvosmjerni promet. Nije bilo ni pješačkog nogostupa, ni proširenja u krivinama i na raskrižjima. Ovom investicijom poboljšat će se prometni uvjeti i povećati sigurnost prometa vozila i pješaka te stvoriti puni uvjet za dvosmjeran promet. Duž dionice predviđeno je uređenje sustava oborinske odvodnje. Važan segment je i nova autobusna čekaonica koja je nedostajala na toj dionici.

VIDEO DANA:

Radove izvodi tvrtka Pograd d.o.o. Promet će se biti reguliran privremenim semaforima pa se sudionike moli za strpljenje u narednim mjesecima.

Na području Kastva tijekom ljeta Grad Kastav asfaltira nerazvrstane ceste u Brestovicama, uz postavljanje javne rasvjete i uređenje sustava oborinske kanalizacije u dužini od 200 metara te u Ćikovićima na dionici od cca 100 metara gdje se također radi i oborinska odvodnja. Za ove dvije investicije u proračunu je osigurano 600.000 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari