UZ POPRATNI PROGRAM

Povodom Dana grada Opatije Regata tradicijskih barki u ikarskom akvatoriju, u programu i Cooking show s degustacijom

Ove subote 23. srpnja u čast Dana grada Opatije održat će se Regata tradicijskih barki u ikarskom akvatoriju, uz popratni prigodni program na novouređenom trgu u Iki. 

Riječ je o edukativno-zabavnoj manifestaciji koja se odvija u sklopu europskog projekta „Interpretacija 300 let škvera va Ike“, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Nositelj projekta je Grad Opatija.

Program počinje u 18,30 sati Cooking showom s poznatim chefom Kristijanom Kozmićem, uz prezentaciju gastro znalca Damjana Miletića. Posjetitelji će moći kušati posebno pripremljene obroke pašte s plodovima mora a la chef te ponešto naučiti na prezentaciji mariniranja inćuna na poseban način.

U 20,30 zakazan je start regate tradicijskih barki, na kojoj se prezentiraju i natječu posade u obnovljenim starim, tradicionalnim barkama s područja Kvarnera. Natjecatelji će odmjeriti snage u tri kategorije – guci, vele barke i pasare.

Na regatnom polju ikarskog akvatorija okušat će se 15 barki i posada. Predviđeno je trajanje regate, ovisno o vjetru, oko sat vremena, nakon čega slijedi podjela nagrada i potom zabava uz nastup Klape Baladur i ugostiteljsku ponudu do kasnih sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari