OBILJE PLODOVA PRIRODE

KASTAV U subotu 25. srpnja 60. sajam “Zeleni Kastav” na Fortici

60. „Zeleni Kastav“ će se održati u subotu 25. srpnja 9-13 sati na Fortici, u centru Kastva

Na 60. „Zelenom Kastvu“ sudjelovat će 26 sudionika, uglavnom domaćih i kupcima poznatih uzgajivača i proizvođača od OPG Smojver Milka iz Jurčići kraj Kastva, koja ima 82 godine i još se bavi poljoprivredom, do novog sudionika OPG Marot Zdenko sa marmeladama kuhanim na starinski način, bez konzervansa, od organski uzgojenog voća.

Po prvi puta tu je i „Vilinsko tkanje“ iz okolice Varaždina sa predivnim uporabnim predmetima od materijala tkanog na tkalačkom stanu, OPG Petrinjčica s američkim borovnicama, OPG Pleško Brankica sa proizvodima ruža „Damascena“, starinskih sorti koje imaju intenzivan miris a koriste se u izradi kozmetike i prehrani, OPG Picek Jasna – vrt „Mala vidrica“ iz okolice Županje dolazi sa sezonskim bobičastim voćem, OPG Loboda iz Slavonije donosi marelice i breskve, OPG Karas iz okolice Karlovca dolazi sa prvim žutim lubenicama….

U uobičajenoj ponudi, kao i do sada biti će izobilje svega – mlade salatine, rigice, radića, glavica salate, mlade blitvice, mlade kapulice, mladog češnjaka, raštike, mrkve, rotkvica, stare kapule, graha, žitarica, pomidora, krastavaca, paprike, mladog krompira, tikvica, cikle, mladog kelja i mladog kupusa, savijača, kruha i kroasana, marmeladi i džemova bobičastog i drugog voća, salsi, „konšerve“, sušenih gljiva, svih mogućih sirupa, izobilje prerađevina – senfova, namaza, octeva, med i apikompleksi, čuveni ocat po recepturi Sv. Hildegard, tjestenine raznih okusa i oblika, razne kombinacije meda i dodataka za jačanje imuniteta, prirodni enzimi, sokovi aronije u raznim kombinacijama, čajevi od ljekovitog bilja, konopljino ulje, proteini i kozmetika, granulat sikavice i mješavina čaja od lista sikavice za detoksikaciju i bolju funkciju jetre, presadnice ukrasnog bilja.

Bogatu ponudu upotpunit će i kravlje mlijeko, jogurti, sirutka i sirevi sa raznim začinima, ponovno će sa nama biti i OPG Perković iz Slavonije sa kozjim mlijekom, sirutkom i sirevima raznih okusa i začina, dimljeni i nedimljeni, a i uobičajena bogata ponuda suhomesnatih proizvoda Kmetije Žgajnar iz Postojne!

Na INFO Zeleni Kastav, koji će uobičajeno biti smješten na samom ulazu u prostor Fortice, posjetitelji će dezinficirati ruke. Moći će dobiti i sve informacije vezano uz održavanje sajmova, učlanjenja u neku od Grupa solidarne razmjene, akcije sakupljanja čepova koja je u tijeku, akcije darivanja/posuđivanja knjige.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari