GRAD RIJEKA JEDAN OD OSNIVAČA

U Rijeci održan sastanak Predsjedništva Hrvatske mreže zdravih gradova

Grad Rijeka imao je čast biti domaćinom članovima Predsjedništva Hrvatske mreže zdravih gradova, odnosno predstavnicima gradova i županija članova Mreže

Iako se Predsjedništvo najčešće okuplja u Zagrebu, u prostorima Škole narodnog zdravlja Andrija Štampar, ovom prilikom predstavnici Mreže, gradova Rijeke i Crikvenice te Primorsko-goranske i Istarske županije, sastali su se u prostoru riječke Gradske vijećnice s ciljem pripreme jesenskog poslovnog sastanka, koji će ove godine biti usmjeren na problematiku mentalnog zdravlja.

Okupljene sudionike pozdravila je pročelnica Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb Karla Mušković, a u ime Grada Rijeke na sastanku je sudjelovao voditelj projekta „Rijeka – Zdravi grad“ Jadran Mandekić, ujedno i član Nadzornog odbora Hrvatske mreže zdravih gradova. Sastanak se održavao pod vodstvom predsjednice Mreže prof.dr.sc. Selme Šogorić, uz pridržavanje svih mjera i preporuka za suzbijanje epidemije bolesti COVID-19.

Tijekom sastanaka radilo se na raščlanjivanju problematike mentalnog zdravlja na lokalnoj razini, s ciljem definiranja prioriteta te planiranja razvoja skrbi o mentalnom zdravlju, temeljenog na specifičnim zdravstvenim potrebama, u skladu sa županijskim, nacionalnim i EU prioritetima.

Do jesenskog Poslovnog sastanka Hrvatske mreže zdravih gradova, koji će se ukoliko to epidemiološka situacija bude dozvoljavala održati u Dubrovniku, bit će potrebno definirati potrebe, želje i resurse gradova i županija vezano uz temu mentalnog zdravlja te odrediti četiri do pet najvažnijih problema kojima će se članovi Mreže baviti sljedećih pet godina.

Tema skrbi o mentalnom zdravlju građana jedan je od pet ključnih prioriteta definiranih u Planu za zdravlje Grada Rijeke 2019. – 2024. te je kao takva izuzetno aktualna na lokalnoj razini, kao i na razini Republike Hrvatske.

Grad Rijeka jedan je od osnivača i najaktivnijih članova Hrvatske mreže zdravih gradova, a od 1998. godine i član Europske mreže zdravih gradova Svjetske zdravstvene organizacije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari