EVO TKO IAM PRAVO

Kastavski umirovljenici s najnižim mirovinama uoči Božića dobit će 350 kuna

Foto: Pixabay

Odlukom gradonačelnika Mateja Mostarca, umirovljenici s najnižim mirovinama, ispod 2.500 kuna, dobit će 350 kuna u gotovini uoči Božićnih blagdana.

Pravo na pomoć imaju i građani stariji od 65 godina bez primanja, umirovljenici koji jedini ostvaruju prihod u obitelji i imaju mirovinu nižu od 2.800 kuna, te oni koji ostvaruju pravo na inozemnu mirovinu nižu od 2.500 kuna.

Isplata će se vršiti u gotovini tijekom tri dana u prosincu (12., 13. i 14. prosinca od 9 do 12 sati) u Boćarskom domu “Slavko Stanić”, a temeljem uvida u dokumentaciju korisnika. Grad Kastav dobio je od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje popis umirovljenika s prebivalištem u Kastvu i mirovinama manjim od 2.500 kuna i oni sa sobom moraju imati samo osobnu kartu.

Građani stariji od 65 godina bez mirovine moraju donijeti potvrdu HZMO-a da ne ostvaruju pravo na mirovinu. Umirovljenici sa stranim mirovinama trebaju donijeti potvrdu o visini mirovine, a oni kojima je mirovina jedini prihod u obitelji, također trebaju donijeti odrezak kojim potvrđuju mirovinu do 2.800 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari