LOKALNI IZBORI

Katarina Peović u Rijeci dobila 1142 glasa; Radnička fronta: ”Nismo baš dobro prošli”

Photo: Nel PavleticPIXSELL

Iz Radničke fronte komentirali su rezultate prvog kruga lokalnih izbora. Priznaju – nisu baš dobro prošli.

Katarina Peović zauzela je osmo mjesto u poretku sa samo 1142 glasa ili mizernih 2.88 posto. A što se tiče Gradskog vijeća, Radnička fronta nije osvojila ni jedan mandat. Za njih je glasalo 1512 građana ili 3.89 posto.

“Čestitamo RF-u u Erdutu i Draganu Nemetu koji je ondje prešao prag (6,89%).

Što se drugih rezultata tiče RF nije dobro prošla na ovim lokalnim izborima.

U Rijeci i Puli, na koje smo se najviše koncentrirali, dobili smo nešto manje od 4% glasova, što je bilo nedovoljno za prelazak praga od 5% i ulazak u gradska vijeća iako je takav samostalan rezultat pokazao da ondje imamo solidnu podršku za nastavak rada, kao i to da naš dosadašnji rad nije ostao neprimijećen, piše Index.

Rezultati u drugim mjestima, nažalost, nisu vrijedni spomena. Iako se još jednom pokazalo da u Hrvatskoj radnička klasa i “gubitnici tranzicije” dominantno još uvijek ne glasaju, RF, kao jedina radnička i antikapitalistička opcija, nastavlja dalje sa svojim radom – u Saboru i izvan njega.

Uskoro krećemo sa svojim projektom radničkog savjetovališta, putem kojeg ćemo svim zainteresiranim radnicima pružati besplatnu pravnu i sindikalnu pomoć”, napisali su iz Radničke fronte.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari