REPORTERKA UŽIVO S TERENA

Video | Katastrofalan požar: Pogledajte Trst koji se guši u dimu, u Sloveniji se i hrvatski vatrogasci nadljudski bore!

Trst dobiva struju iz Slovenije, još danima neće normalno funkcionirati. U Sloveniji vatrena stihija divlja na tri žarišta…

Trst je uslijed požara ostao izoliran od ostatka Furlanije i Julijske krajine, vatra je zatvorila autocestu. Struja u Trst trenutačno dolazi iz Slovenije. U program RTL-a u emisiju Danas s terena iz okolice Trsta uživo se javila Petra Fabian Kapov.

Ona se javila iz mjesta Monfalcone: “Ovdje se situacija pomalo smirila, dobra vijest je da se ono sivilo malo podiglo, pa su kanaderi uspjeli poletjeti i početi gasiti vatru skupa s helikopterima i sa zemaljskim vatrogascima. Još jutros je u ovom mjestu bio gusti dim. Građanima se savjetovalo da zatvore kuće, da zatvore prozore, a brodogradilište ovdje iza mene, je zatvoreno.”

“Stanje se polako smiruje, iako se Trst još uvijek napaja električnom energijom iz Slovenije i pitanje je kad će početi normalno funkcionirati. To sigurno još neće biti idućih dana”, kazala je.

“Što se tiče Slovenije, prema zadnjim informacijama, doznajem, tri su velika žarišta i vatrogasci se nadljudskim naporima bore da gase vatru. Dok smo bili na brdu, odakle se nismo mogli javiti zbog veza”, opisivala je i dodala da se tamo protiv vatre bori čak 1100 vatrogasaca.

Rekla je da tamo trenutačno gasi i hrvatski kanader:

“Svi oni će ostati tamo cijelu noć. Ostat će i hrvatski vatrogasci. Kako sam od Dina Kozlevca, našeg istarskog javnog vatrogasnog zapovjednika, čula, oni će ostati sve dok budu potrebni… Kao i četiri cisterne tamo.

U zadnjim trenucima evakuirana su još tri sela, dodala je.

Cijelo javljanje pogledajte u videoprilogu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari