KAZALIŠNI RAT (3) Kako je zastupnica Strenja Linić došla do stana od 89,27 kvadrata u središtu Rijeke za 22.375 kuna?

Nakon prozivanja riječkog HNK Ivana pl. Zajca u Saboru i žestokog odgovora intendanta Olivera Frljića zastupnici Ines Strenja Linić koja ga je prozvala za loše poslovanje, na površinu je izašlo pitanje stana Strenje Linić kojeg je ona godinama iznajmljivala istom Kazalištu

Ne stišava se bura oko sada već javne prepirke saborske zastupnice MOST-a Ines Strenje Linić i vodećih ljudi riječkog HNK Ivana pl. Zajca, u prvom redu intendanta tog kazališta Olivera Frljića. Nakon što je Strenja Linić u Saboru žestoko „oplela“ po riječkom Kazalištu prozivajući intendanta Olivera Frljića zbog izrazito lošeg nalaza državne revizije – iako se on odnosi na razdoblje prije Frljićeve „vladavine“ (o čemu smo pisali OVDJE) – iz riječkog Kazališta su žestoko odgovorili (OVDJE).

No iz cijele javne rasprave i rata izjavama i priopćenjima na vidjelo je isplivala činjenica da je zastupnica Strenja-Linić bila i u svojevrsnom ugovornom odnosu s jednom od bivših uprava HNK Ivana pl. Zajca kojoj je dulje vrijeme iznajmljivala stan za potrebe ugovornih vanjskih suradnika Kazališta i to po cijeni od, kako se vidi iz ugovora koje je pronašao Frljić, 450 eura mjesečno.

Tragom informacije o stanu zastupnice Strenja Linić koji se nalazi u samom središtu Rijeke u blizini HNK Ivana pl. Zajca na adresi Zagrebačka 10 krenuo je riječki Novi list koji je istražio kako je uopće Strenja Linić stekla vlasništvo nad atraktivnim stanom u staroj gradskoj jezgri.

zagrebačka ulica

 

Odgovore je NL potražio u Gradu Rijeci i dobio ovo očitovanje: Ines Strenja Linić je kao ratni vojni invalid ostvarila pravo na popust kod plaćanja ugovorene cijene stana od 60 posto, sukladno tjelesnom oštećenju! Iz toga proizlazi da je do vlasništva nad prostranim stanom od 89,27 kvadrata u atraktivnom središtu Rijeke došla za 22.375 kuna.

Evo i opširnijeg obrazloženja iz Grada Rijeke:

– Grad Rijeka je Ines Strenja Linić kao 60-postotnom hrvatskom ratnom vojnom invalidu VI. grupe dodijelio stan u Rijeci, Zagrebačka 10, površine 89,27 četvornih metara u najam, temeljem odluke od 11. svibnja 1995. godine. Ugovor o najmu stana sklopljen je 1. kolovoza iste godine. U ugovoru su kao članovi obiteljskog domaćinstva navedeni suprug i dvojica sinova. Dana 19. prosinca 1995. godine sklopljen je Ugovor o prodaji stana na kojem postoji stanarsko pravo, temeljem kojeg je Ines Strenja Linić otkupila 766/21840 dijela stana za iznos od 554,90 kuna koji je platila u gotovini, pri čemu je kao ratni vojni invalid ostvarila pravo na popust kod plaćanja ugovorene cijene stana od 60 posto sukladno utvrđenom tjelesnom oštećenju od 60 posto. Dana 27. ožujka 1998. godine sklopljen je Dodatak ugovora o prodaji stana temeljem kojeg je Strenja Linić Ines otkupila preostali idealni dio stana, 21074/21840 te tako postala vlasnica stana u cijelosti. Kupoprodajna cijena tog dijela stana s uračunatim popustom, kao i na prvi dio stana, od 60 posto iznosila je 21.820 kuna, cijenu stana je isplatila u obročnoj otplati kroz uplatu učešća i 132 mjesečna obroka, navode u Gradu Rijeci na pitanje upućeno im od Novog lista.

Također, intendant HNK-a Ivana pl. Zajca Oliver Frljić u jučerašnjem drugom priopćenju iz Kazališta naveo je kako zastupnica Strenja Linić obmanjuje javnost izjavom da je stan koji je iznajmljivala »Zajcu« do 2007. godine za iznos od 450 eura mjesečno – dvosoban.

– Ponovila je u više navrata da je stan dvosoban, iako u ugovoru s Kazalištem stoji da je stan trosoban. Zašto je saborska zastupnica svoju nekretninu pokušala prikazati manjom u javnom istupu, ili većom u ugovoru – neka se time pozabavi netko drugi. To doista više nije naš posao, osim što nam je neobično da osoba koja je navodno godinama upozoravala Grad na probleme u Kazalištu, tijekom svih godina prije nastupa nove uprave – skriva da je sama poslovala s tim istim Kazalištem i nakon onog prvog nepovoljnog nalaza revizije, još iz 2004. godine – istaknuo je Frljić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari