SPEKTAKL U „ZAJCU“: U subotu premijera glazbene komedije „Dipinto di blu“ inspirirane San Remom s posebnim gostom – Massimom!

Poludjeli pjevači, novca gladni menadžeri, tehničari i čistačica koji se bave problemima krize i zapošljavanja junaci su ove zabavne „pomaknute“ predstave inspirirane najpoznatijim talijanskim festivalom zabavne glazbe

Glazbena komedija „Dipinto di blu / Obojeno plavim“ ansambla Talijanske drame HNK Ivane pl. Zajca, po tekstu Carla Tolazzija te u režiji, koreografiji i dramaturgiji Mojce Horvat, bit će premijerno izvedena u subotu 20. veljače 2016. u HNK Ivana pl. Zajca. No može se reći da je to u pravom smislu riječi „združena“ predstava jer će se glumcima Talijanske drame u izvedbi pridružiti i članovi svih ostalih kazališnih ansambala – Opere, Baleta i Hrvatske drame te Massimo Savić kao posebni gost.

Dipinto di blu (2)

Inspiriran najpoznatijim talijanskim festivalom zabavne glazbe, ovaj tekst s puno fine ironije prikazuje „kazalište“ koje se događa iza festivalskih kulisa. Poludjeli pjevači, novca gladni menadžeri, tehničari i čistačica koji se bave problemima krize i zapošljavanja… Blještava odjeća i šljokice samo su maska za puno stvari koje publika inače ne vidi. Ova glazbena komedija koja uključuje živu glazbu u izvedbi benda Zvjezdana Ružića, puno koreografije, najpoznatije talijanske pjesme i žustre dijaloge, obećava vrhunsku zabavu.

dipinto di blu_ Giuseppe Nicodemo, Rosanna Bubola

Međutim, kako je kazala Mojca Horvat koja peti put surađuje s riječkim HNK, iako glazbena komedija odnosno mjuzikl spada u tzv. lagani žanr, istodobno je najteži za realizaciju. Riječ je o velikom projektu u kojem sudjeluje tridesetak izvođača, projektu koji govori o zakulisnom životu showbusinessa, ali i aktualnoj društvenoj priči o radničkim pravima, sindikatu i štrajku.

dipinto

Popularne pjesme s festivala talijanske canzone izabrala je redateljica koja je naglasila da se u Italiji još uvijek više pažnje ipak poklanja pjesmama negoli raznim scenskim efektima.

dipinto_ Giuseppe Nicodemo, Bruno Nacinovich, Lucio Slama

U predstavi sudjeluju Bruno Nacinovich, Mirko Soldano, Rosanna Bunola, Giuseppe Nicodemo, Elvia Nacinovich, Vivien Galletta, Sergei Kiselev, Anton Plešić, Lucio Slama, Ivna Bruck, Sabina Salamon te članovi baleta i zbora HNK Ivana pl. Zajca.

dipinto_ Elvia Nacinovich, Rosanna Bubola, Ivna Bruck, Sabina Salamon

Scenografkinja je Ljerka Hribar, kostimografkinja Manuela Paladin Šabanović, glazbene aranžmane potpisuje Zvjezdan Ružić, a oblikovanje svjetla Dalibor Fugošić.

Sponzori predstave su riječki Atelier Sally u kojem su osmišljene i realizirane svečane haljine, Varteks odnosno modna marka Di Caprio, Kanal Ri i Specijalna bolnica „Dr. Nemec“ Matulji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari