UZ NAJVIŠE MJERE SIGURNOSTI

KBC Rijeka cijepit će i pacijente s rizičnim alergijskim reakcijama!

Ilustracija: Mateo Levak/Riportal

KBC Rijeka u suradnji s NZJZ PGŽ omogućit će od ponedjeljka 22. ožujka cijepljenje bolesnika koji zbog zdravstvenog stanja imaju potrebu i želju za cijepljenjem, ali su ujedno i u grupi visokog rizika zbog moguće alergijske reakcije

U suradnji specijalista obiteljske medicine i uz mišljenje bolničkih alergologa takvi će se pacijenti moći cijepiti u bolničkim uvjetima, uz osigurane najviše mjere sigurnosti.

Pacijenti koji su u grupi visokog rizika zbog moguće alergijske reakcije, ali imaju potrebu i želju za cijepljenjem mogu se od ponedjeljka, 22. ožujka javiti liječnicima obiteljske medicine.

Napominjemo da bolesnici koji su alergični na hranu, okolišne alergene, kućne ljubimce, peroralne oblike lijekova, ubode kukaca i slično, kao i oni koji u obiteljskoj anamnezi imaju alergije NISU bolesnici s povećanim rizikom za alergijsku reakciju na cjepivo protiv COVID-19.

Samo pacijenti za koje obiteljski liječnici procijene da su potencijalno visokog rizika za primjenu cjepiva (ranije anafilaktičke i srodne reakcije) bit će naručeni u alergološko / imunološku ambulante po posebnom rasporedu i nakon pregleda specijalista bit će im omogućeno cijepljenje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari