DONACIJA INE

KBC Rijeka dobavio najsuvremeniji uređaj za neinvazivnu ventilaciju novorođenčadi

Ilustracija

KBC Rijeka je zahvaljujući donaciji dobavio najsuvremeniji uređaj za neinvazivnu ventilaciju novorođenčadi te je ravnatelj KBC-a Alen Ružić podsjetio da ova donacija nije prva kojom INA doprinosi poboljšanju uvjeta najosjetljivijih skupina bolesnika riječkog KBC-a.

Odjel intenzivnog liječenja novorođenčadi Klinike za pedijatriju KBC Rijeka tercijarni je centar Hrvatske u kojem se godišnje hospitalizira i liječi oko 250 prijevremeno rođene i teže bolesne novorođenčadi, stoji u priopćenju.

INA je, uoči blagdana, donirala osam bolnica ukupno 900.000 kuna, te je uredila bolničke prostore odjela pedijatrije te sisačkog odjela za trudnice u čijem su uređenju sudjelovali i posjetitelji Inine Facebook stranice, priopćila je tvrtka.

Bolnice koje su primile donacije su Klinička bolnica „Sveti Duh“ u Zagrebu, opća bolnica „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku, KBC Zagreb, KBC Split, KBC Osijek, KBC Rijeka, Klinika za dječje bolesti Zagreb i Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri.

“Naša politika donacija usmjerena je na posebno osjetljive dijelove društva i smatramo svojom obavezom pružati podršku i pomoć kad god je to potrebno”, rekao je predsjednik Uprave Ine Péter Ratatics.

INA je u zadnjih 11 godina u zdravstveni sustav donirala 7,7 milijuna kuna te će, kako je kazala, nastaviti činiti sve što je potrebno za bolje liječenje pacijenata, osobito onih najmlađih, kao i za ugodniji boravak u zdravstvenim ustanovama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari