"ZASAD NIJE UOČEN PROPUST"

KBC Rijeka odgodio konačno očitovanje o onemogućenom prekidu trudnoće

Ilustracija (Riportal.hr)

Interna tijela riječkoga KBC-a zasad nisu uočila propust liječnika Klinike za ginekologiju i porodništvo te bolnice, priopćili su iz riječkog KBC-a

Zbog medicinsko-pravne složenosti, riječki KBC odgodio je konačno očitovanje do završetka neovisne ekspertize vanjskog inspekcijskog nadzora koji vodi Ministarstvo zdravstva u vezi sa slučajem pacijentice koja nije mogla prekinuti trudnoću nakon 23. tjedna, izvijestili su iz KBC-a Rijeka

U priopćenju za javnost koje potpisuje ravnatelj riječkoga KBC-a Alen Ružić navodi se da je ravnateljstvo KBC-a pokrenulo propisane postupke za utvrđivanje eventualnih nepravilnosti u liječenju pacijentice koja u Rijeci nije mogla obaviti prekid trudnoće. Nakon emitiranja televizijske emisije u kojoj je objavljen taj slučaj, u riječki KBC upućena je inspekcija Ministarstva zdravstva.

Interna tijela riječkoga KBC-a zasad nisu uočila propust liječnika Klinike za ginekologiju i porodništvo te bolnice, priopćili su iz riječkog KBC-a.

Riječ je o slučaju mladog para iz Ičića, u blizini Opatije, koji je nakon gotovo šest mjeseci uredne trudnoće doznao da dijete neće preživjeti zbog teške malformacije glave.

Prema njihovim riječima, iz riječkoga KBC-a trudnicu su uputili kući bez preporuka za daljnje postupanje, a usmeno su ih izvijestili da inducirani porođaj i pobačaj u toj fazi u Hrvatskoj nije moguć. Također, usmeno su ih uputili da trudnica taj zahvat privatno obavi u Sloveniji.

No mladi par je nakon toga doznao da se zahvat može obaviti u zagrebačkoj Petrovoj bolnici, što je i učinjeno jer je etičko povjerenstvo te bolnice odobrilo postupak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari